Ágyaspálinkánál 1 liter szilva pálinkához mennyi deka aszalt szilvát érdemes tenni?
Figyelt kérdés
Vegyeshez vettem vörös áfonyát, azt kóstoltam már és nagyon finom volt, de érdekelne milyen gyümölcsöt érdemes hozzá tenni ami olyan igazán jó különleges ízt ad? Lehetőleg olyanok írjanak aki ki is próbálta és nyugodt szível állítja, hogy az finom volt. Egyébként a pálesz nagyon jól sikerült, aki eddig ivott belőle annak nagyon ízlett.2014. dec. 3. 17:00
1/6 anonim válasza:
1 literhez már 1-2 szem is elegendő.
2/6 Kulcsos7 válasza:
Én is 2 vagy 3 at szoktam az doszt elég.
3/6 anonim válasza:
Tényleg 2-3 darab, de szerintem biztosan látni is fogod, mennyi kell.
4/6 gabrincs válasza:
Szia.
Először is az ágyaspálinka készítés célja nem a pálinka beszinezése (amihez valoban egy két szem is elegendő), hanem a fajta azonos gyümölcsböl további aromák íz anyagok kinyerése. Ehhez használhatunk nyers gyümölcsöt is,de az aszalványok jobbak. A mennyiségről. Személyes tapasztalataim szerint 5-10% között mozog. Ez nagyban függ az adott év gyümölcseitől. Egy literbe tehát tegyél 10dkg-ot,és minimum 2honapig érjen ezen a pálinka. Tulzásba nem kell esni az érleléssel mert hosszu idő után átmehet negatív irányba. De a két honap az minimum. Egyébként lehet kisérletezni. Más más gyümölcsel. Jó dolgok születhetnek.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm Válaszodat. Szerinte is 1-2-3 szemmel csak megilyezted a pálinkát. Én 5 dkg- ra gondoltam, de kipróbálom 10 dkg- val is.
2014. dec. 4. 11:32
6/6 anonim válasza:
Nálam kőbe írt recept létezik. 10%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!