Szerintetek milyen a jó forraltbor? Mi van benne?
Jó minőségű száraz vörösbor a legfontosabb alkotóelem. Sokan azt gondolják, főzéshez, fröccsnek, forralt bornak gyengébb is jó. Nem. Szóval, ha jót akarsz, akkor ne lőrét vegyél.
Kell hozzá víz, citrom kifacsart leve (nem akármilyen márkás lé vagy citrompótló!), egész fahéj, szegfűszeg. Utóbbit nem szabad túlzásba vinni.
Cukorral vagy mézzel édesítheted. Átlag 1 literhez 8 dkg cukor tökéletes, de lehet több vagy kevesebb is.
Fontos, hogy nem szabad forrnia, csak főzni kell. Ha már bugyog, le kell húzni a tűzről.
Az alapreceptből kiindulva sok változat van. Pl. 2,5 dl rummal együtt elég ütős. Csilipaprikával is készítik néhányan, illetve naranccsal, piros bogyós gyümölcsökkel is gazdagítható.
Fehérborból is készítik. Olyant még nem ittam, így nem tudom, mennyire jó.
"Olyant még nem ittam, így nem tudom, mennyire jó"
Nem vesztettél sokat, fehérborból készültből én még nem ittam jót.
- vörösbor
- hozzá aszalt szilva, narancs (héja is)
- fahéj, szegfűszeg
- és cukor, míg kellően édeskés nem lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!