Mért savasabb a házi borom mint a bolti?
Figyelt kérdés
üveges borra gondoltam rendes palackosra2014. nov. 30. 18:21
2/5 anonim válasza:
Gondolom házi volt az élesztőtenyészet is, meg nem is kezelted vegyi módszerekkel. Egyébként a savat kevés szénsavas mésszel lehet lekötni.
3/5 zolidobos válasza:
A savtartalom évjárat, és fajta függvénye. valóban igaz, hogy csersavval növelhető, szénsavas mésszel tompítható.
De biztos, hogy savas a borod, nem csak egyszerűen savanyú?
Mennyi volt a must cukorfoka? lehet, hogy a sav-cukor arányt kell csak rendbe tenni.
4/5 A kérdező kommentje:
13 fokos volt a must 23 fokosra csináltam
2014. nov. 30. 19:31
5/5 zolidobos válasza:
Akkor szénsavas mész. Kis mennyiségben tegyél próbát, és számolj! Gondolom nem akarsz ezreket laborra költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!