Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mért savasabb a házi borom...

Mért savasabb a házi borom mint a bolti?

Figyelt kérdés
üveges borra gondoltam rendes palackosra
2014. nov. 30. 18:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem raktál bele cucit:-)
2014. nov. 30. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Gondolom házi volt az élesztőtenyészet is, meg nem is kezelted vegyi módszerekkel. Egyébként a savat kevés szénsavas mésszel lehet lekötni.
2014. nov. 30. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 zolidobos ***** válasza:

A savtartalom évjárat, és fajta függvénye. valóban igaz, hogy csersavval növelhető, szénsavas mésszel tompítható.

De biztos, hogy savas a borod, nem csak egyszerűen savanyú?

Mennyi volt a must cukorfoka? lehet, hogy a sav-cukor arányt kell csak rendbe tenni.

2014. nov. 30. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
13 fokos volt a must 23 fokosra csináltam
2014. nov. 30. 19:31
 5/5 zolidobos ***** válasza:
Akkor szénsavas mész. Kis mennyiségben tegyél próbát, és számolj! Gondolom nem akarsz ezreket laborra költeni.
2014. nov. 30. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!