Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 3 hete szüreteltem. Lefejtsem-...

3 hete szüreteltem. Lefejtsem-e a borom?

Figyelt kérdés
Vörösbor. 2 hétig rajt hagytam a szemeken, 1 hete préseltem. Utána volt néhány napos intenzív gázképződés és habosodás, néhány napja már csak alig képződik gáz, és a habmaradék a bor tetején van. Szívem szerint letisztáznám (lefejtés) - de nem tudom, hogy kell -e (vagy szabad -e). Tegnap este elcsócsálgattam belőle bő fél litert - nagyon jó volt az íze.
2014. nov. 15. 14:16
 1/2 zolidobos ***** válasza:

Igen fejteni kell. A régi felfogás, hogy "annál jobb a bor, minél tovább szívja az anyját",(értsd: sokáig áll a seprőn) a modern borászatban túlhaladott. A seprőben lévő fehérje bomlástermékek hátrányosan befolyásolják a bor fejlődését.

Tehát: fejteni!

Egészségedre!

2014. nov. 16. 05:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!!!
2014. nov. 16. 13:19

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!