Igen, a legtöbb likőr vodkából (vagy egyéb finomszeszből) készül.
A legegyszerűbb hígítatlan szörpöt keverni hozzá 1:1 arányban, aztán 1-2 hétig pihentetni, közben időnként jól összerázni.
Ha bonyolultabbat akarsz, akkor a google annyi receptet dob ki neked, amennyit akarsz (pl. "likőr házilag").
Nekem a kedvenc a házi baileys.
5-6 ek cukor,2-2,5 dl vodka,1 cs. vaníliás c.,5 dl tejszín,1 csom. vanílíás cappucino(én csokisat szoktam,mert azt jobban szeretem).Turmix és hűtő.
Én narancslikőrt szoktam csinálni.
Egy nagy befőttesüvegbe rétegesen kb 3/4-ig rakok narancsot és citromot megpucolva, felkarikázva. Kb két narancs-egy kisebb citrom arányban, vagyis több legyen a narancs.
Cukorszirupot főzök: kristálycukrot (kb kis vízzel felforralom. Lehűl, beleöntöm a befőttesüvegbe a narancsokra és a citromra, majd a végén vodkával nyakon öntöm.
Elvileg naponta kellene kicsit átkavarni és két hétig érlelni, de nálam még soha nem érte meg, hogy két hetes legyen, én már a következő naptól folyamatosan kóstolgatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!