Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Csalán sört akarok csinálni,...

Csalán sört akarok csinálni, neten láttam egy receptet hogy hogy kell. Csak az a baj hogy az egyik alapanyag vmi bizonyos "borkő" . Mi ez a borkő, nem lehet hogy eseteleg a BORKŐSAVról beszélnek ebben a receptben?

Figyelt kérdés

A receptet innét vettem:

[link]


2010. jan. 26. 21:51
 1/5 A kérdező kommentje:
esetleg még egy olyan kérdés hogy ilyen borkő izé mindenképp kell e,mertha anélkül is alkoholos lenne a végeredmény az nekem már tökéletes lenne...
2010. jan. 26. 21:55
 2/5 A kérdező kommentje:

itt a recept:

"Csalánsör

Régi, bevált recept a gyógynövényes csalánsör. Nemcsak finom, de egészséges is, felpezsdíti szervezetünk kiválasztó-szervrendszerének működését.

Szükségünk lesz:


- egy nagy csokor fiatal friss csalánhjtásvégre


- 80 g cukorra


- 36 liter vízre


- 2 púpozott evőkanál őrölt gyömbérre


- 2 evőkanál borkőre


- 30 gram élesztőre


Forraljuk 20 percen át a vízben a csalánt és a gyömbért, majd tegyük bele a cukrot és oldjuk fel kevergetés közben. Hagyjuk kihűlni az oldatot, majd adjuk hozzá a borkövet, keverjük el benne, és újra melegítsük föl enyhén. Adjuk hozzá az élesztőt, de ne kevergessük közben! Hagyjuk egy éjszakán át letakarva pihenni. Másnap fölözzük le a tetején összegyűlt habot, jól keverjük meg, majd palackozzuk jól záródó üvegekbe. Hagyjuk állni két napig, majd fogyasztható.


Tipp: Fogyasszuk hűtve, s mikor poharakba öntjük, ügyeljünk arra, hogy az üveg alján üledék maradhat. Ne feledjük, alkoholtartalmú, rendes sör ez is, így 18 év alattiaknak fogyasztása nem ajánlott.

2010. jan. 26. 21:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Borkősav lehet,mert borkövet nem is lehet kapni.Azért kell bele borkő,mert itenzívebb ízt az,és konzerváló hatása van.A gyümölcsszörpökbe is ezért kell rakni.
2010. jan. 26. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Én vegyész vagyok aki ezt a "sörkészítést" leírta fogalma nincs a kémiáról az alkoholos erjedésről.Ez blődség! Két nap alatt nem lesz alkohol, még két hét alatt se.
2010. jan. 26. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem véletlen hogy még a borkő ami üledék meg a borkősav között se tudnak különbséget tenni.Ha borkősavat tesznek a löttyhöz a gombák nem tudnak a savanyú közegben erjeszteni. A bor erjedésekor ha a must nagyon savanyú nem indul be az erjedés. Előbb az alkoholos erjedésnek kell lezajlani az két három hétig tart. Ez elég elemi ismeret hogy lehet ilyen "receptet" közzétenni.
2010. jan. 26. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!