Valaki ajánlana egy jó bourbon whisky-t?
A Jim Bim az igazi bourbon ami nálunk is jobban ismert, a Jack Daniel's bourbon jellegű, de már hivatalosan nem az. Igen édesebbek, mert nem árpából és rozsból készülnek, hanem kukoricából. (Kukoricából készült sörök is édesebbek, pl. Coronita).
Mondjuk az én véleményem az, hogy az összes whiskey lényegesen rosszabb, mint egy jó magyar pálinka, csak jól tudják marketingolni.
Pl. a skót whiskey-k a világ legészakibb termésű gabonáiból készítik, olyan napfényt nem látott tájakon, ahol már a Loch Ness-i szörny is fázna.
Mi folyik itt :)
Válasz:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__bor-sor-rovidit..
tegnap 21:17
Hiszed vagy nem, az égetett szesz tanult ízlés. Más ízlik annak, aki már ismeri a bourbon whiskyt, és más annak, aki még nem (főleg, ha más rövideket sem ismer).
tegnap 21:30
És te, melyik szentírásban olvastad, hogy a rendes whisky árpából készül? Imádom, mikor egyesek vallást csinálnak a whiskyből.
tegnap 21:57
Igaz, hogy tavaly óta a Tennessee whiskynek is létezik (helyi!) szabályozása, csakhogy ezzel együtt 100%-ban megfelel a bourbon whisky szabályozásának is, tehát nem lehet azt mondani, hogy az nem bourbon. A „marketingolásról” meg annyit, hogy örülnék, ha a magyar pálinka is CSAK annyira támaszkodna a marketingre, mint a whisky, mert elég sok felejthető (vagy akár egyenesen szar) 10e Ft/literes, csodaszép üvegbe toltött pálinkát kóstoltam már, de felejthető whiskyt ugyanennyiért még csak egyszer. És a whisky élvezeti értéke hogyan függ össze azzal, hogy mennyit süti a nap a gabonát? Ja, sehogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!