Must fagyasztásánál milyen térfogat növekedésre számíthatok?
Figyelt kérdés
A víznél ugyebár 10% - tehát egy deci. Az (Izabella szőlőből) egy liter mustot lefagyasztottam -5C fokra, 3 decicel lett több és a hőfok csökkenésével még nő.
Ez már több, mint 30%. Tudja-e valaki, milyen tényezőkkel kell számolni?
2014. szept. 18. 11:33
2/4 A kérdező kommentje:
Sajnos nem jó a válasz. A must az nem víz. Abban van ugyebár rost, cukor, stb...
2014. szept. 19. 11:26
3/4 anonim válasza:
Mustot fagyasztani???? Komolyan kérdezem minek?
4/4 A kérdező kommentje:
Mert az egyéb tartósítása nem szimpatikus. A tartósítószerek miatt. A nátriumbenzoát és szalicil mennyiségétől csípős lesz a must és ugyebár a vegyszerek... Forralva-dunsztolva megváltozik az íze. A bort nem issza a család, ha sok a termés, mustként tároljuk. Még Húsvétkor is kerül belőle az asztalra. A fagyasztott mustnak felolvasztás után olyan az íze, mintha most préseltem volna. 10 éve fagyasztom, bevált. Csak a időközi pancsolást szeretném megszüntetni.
2014. okt. 6. 10:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!