Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A rozét ha megbontom megromlik?

A rozét ha megbontom megromlik?

Figyelt kérdés

Szenved valamilyen minőségromlást azon kívül hogy kimegy belőle a széndioxid?

Fogyaszthatatlanná válik?



2014. szept. 15. 22:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
71%

Mielőtt tényekről beszél valaki, jó lenne tájékozódni a tényekről :)


A borba nem csak erjedési oxigént szoktak "hagyni", hanem adagolnak is hozzá nagy nyomáson és alacsony hőmérsékleten, hogy finom bubik keletkezzenek benne. A drágább pezsgő borokban ez természetes úton keletkezik. A reduktív eljárás során nem csak az fermentáció során keletkezett bubikat érezzük szénsavasnak, hanem az ásványosság is ezt az érzést erősíti. A habzó, vagy gyöngyöző borok többnyire önmagukban termelt bubikat is tartalmaznak, de a divat és a költség miatt bizony szoktak hozzáadni CO2-t.


Lásd még:

Mészáros - Bubi

Gere - Co2Mix (komisz)

Bolyki - Cucc

Juhász - Egri Gyöngybor

[link]

[link]

[link]

stb,stb,stb

2014. szept. 16. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
42%
** elírtam, nem oxigén, hanem széndioxid.
2014. szept. 20. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!