A rozét ha megbontom megromlik?
Szenved valamilyen minőségromlást azon kívül hogy kimegy belőle a széndioxid?
Fogyaszthatatlanná válik?
Mielőtt tényekről beszél valaki, jó lenne tájékozódni a tényekről :)
A borba nem csak erjedési oxigént szoktak "hagyni", hanem adagolnak is hozzá nagy nyomáson és alacsony hőmérsékleten, hogy finom bubik keletkezzenek benne. A drágább pezsgő borokban ez természetes úton keletkezik. A reduktív eljárás során nem csak az fermentáció során keletkezett bubikat érezzük szénsavasnak, hanem az ásványosság is ezt az érzést erősíti. A habzó, vagy gyöngyöző borok többnyire önmagukban termelt bubikat is tartalmaznak, de a divat és a költség miatt bizony szoktak hozzáadni CO2-t.
Lásd még:
Mészáros - Bubi
Gere - Co2Mix (komisz)
Bolyki - Cucc
Juhász - Egri Gyöngybor
stb,stb,stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!