A rozét ha megbontom megromlik?
Szenved valamilyen minőségromlást azon kívül hogy kimegy belőle a széndioxid?
Fogyaszthatatlanná válik?
A legtöbb rosé bor nagyon hamar megromlik felbontás után.
Ha széndioxidot tesznek bele, az már nem is valódi bor, hanem csak egy pancs.
Nem volt szándékon a borodat leszólni, csak tényekről beszélek.
ma 23:12
Nem csak akkor lehet CO2 egy borban, ha beleteszik... ha nyomás alatt tartják, akkor benne marad erjedéskor. Mostanában divat.
Igazad van, ezek az ú.n. aligoté borok.
Ezek - akár fehér, akár rosé borok -, még gyorsabban romlanak mint a többi. Én is szeretem az aligotés borokat, de hamar el kell fogyasztani őket.
Hát meginni éppen megihatod, belehalni valószínűleg nem fogsz. :D
Legfeljebb egy jó kis hasmars lesz a következménye, nekem nem érné meg. Azért nézd meg, hogy nem zavaros-e a pohárban, de mondom, nem érdemes próbálkozni vele.
Bár ha jól bedugaszolva a frizsiderben volt, még az is lehet, hogy nem romlott. De az íze... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!