Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A rosé borokról mi a véleménye...

A rosé borokról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Ajánlanátok ezeket a fajta borokat kezdő borkostolónak?

2014. aug. 15. 07:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Ma már nagyon sok fajta van belőlük, száraz (sec), kicsit gyümölcsízű (fruité) és édeskés (moelleux) is.

Nyáron, jól behútve (de nem jegesen!) (frais vagy frappé) szervírozzák, egyébként halakhoz, baromfihoz, borjúhoz nagyon jó. A sajtok közül a kecskesajtokat szokták kísérni.

Magyarul ezt a linket találtam, nézz bele:

2014. aug. 15. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Hoppá. lemaradt a link! :D


[link]


Egyébként a Rosé Provençal és a Rosé Tavel híres és jó is, évjárattól, "millésime"-től függően.

2014. aug. 15. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 Sün!! ***** válasza:
100%
Sok jó magyar rose bor van. Javasolnám, hogy először magyar fajtákat próbálj. Egy 6-7 tételes borkóstolóban is szokott lenni már rose. Ha netán boltban veszed,akkor érdemes figyelni arra, hogy ez egy friss, üde bor. Pl. 2013as évjáratnál régebbit én nem innék, mert egy fél év, de egy év alatt biztosan, ezek a borok kipukkadnak és elvesztik varázsukat. Tudom ajánlani a Tüske vagy a Bodri pincészet aktuális palackos rozéját, de mindenkinek más az ízlése, sok jó nedű van. Érdemes azért elé egy fehéret, mögé pedig valami vöröset beiktatni. Jobb az összhatás.
2014. aug. 15. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A rozé borok úgy kezdődnek, ahogy a vörös borok, csak kevésebb ideig áztatják őket a héjon, ezért kevésbé intenzív ízük, és ropogós savai lesznek, valamint nem tartalmaznak (annyi) tannint. Magyarul: frissek, savasak, de nem húzzák össze a szádat.


Ha ételekhez kell párosítani, akkor a paradicsomos-paprikás ételekhez fantasztikusan illik, mert kiemeli ezek ízét. Tehát egyértelmű, hogy lecsóhoz a rozé a legjobb. :)


Rozé fröccs nyáron az egyik kedvencem. Frissít és lazít egyszerre és a szóda kiemeli a gyümölcsösségét a rozénak.


Kezdő borkóstolóknak egy fehér után a vörös borhoz való átvezetéshez a rozé érdekes élményt tud nyújtani.


(Mentőöv nevezetű rozé az egyik kedvencem a műfajban. Kellemesen gyümölcsös, közepesen savas, szódával kis túlzással "eperszörppé" változik.)

2014. aug. 15. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!