Van finomabb sör a Heinekennél?
# 10
Szerintem meg az a tuskóság, hogy rám akarod erőltetni amit te gondolsz.
Nyilván azért kérdeztem, mert nem kóstoltam még a világ összes sörét, és javaslatokat várok. Akik megtették, köszönöm.
A javaslat alapján megkóstolom és eldöntöm, hogy nekem jobban ízlik-e vagy sem.
De amit már kóstoltam és nem ízlett annyira, nem fogom csak azért azt írni mert valaki ezt válaszolta, hogy ez bizony így van, tényleg ezerszer finomabb. Ha nem így van, nem fogom csak udvariasságból megváltoztatni a véleményemet. Ezt nem is várhatod el tőlem. És ezen kár felháborodnod.
"Ellenben, ha tudományosan vizsgálod meg a sört, nem fogod élvezni az ízét."
Vicces, hogy ezt pont nekem írod! :)
Persze nem tudhattad, de annak idején a szakdolgozatom írásakor egy évig azon dolgoztam, hogy különböző sörök aminosav és amin tartalmát mértem HPLC-vel, és hasonlítottam össze őket. Az összehasonlításkor a szubjektív ízérzetet is feltüntettem. Mondjuk ez nem volt egy rossz meló. :)
most menő vagy a nagynyomású folyadékkromatográfiával. én is foglalkoztam laboron energiaitalok koffeintartalommérésével, akkor most megmondhatom, hogy melyik a legfinomabb?
egyébként a kérdésre: van, nem is egy.
"A Soproni szerintem egyáltalán nem jobb." kijelentés és a "Nekem a Soproni nem ízlett jobban, de azért köszi." között az a különbség, hogy első esetben megbántod a másikat, a másik esetben udvariasan és bántás nélkül mondod ugyan azt. De ezt te is jól tudod :)
Ez nem a "ráerőltetés" része, hanem a valóság része. Ezt is le fogod pontozni, mert nem tetszik a valóság? Azzal, hogy te megbánthatsz másokat, és utána a saját bunkóságod tükrében más nevezel bunkónak, csak magadról állítasz ki bizonyítványt.
"Akik megtették, köszönöm." Szívesen! :) Bár nem úgy néz ki, hogy észrevetted az ajánlásomat.
És ha egyszer szerencséd lesz megkóstolni egy igazi portert, gondolj erre a pár soros "kedvességre", amit nekem írtál. :)
Amúgy a Heineken egy "european pale lager" kategóriát képvisel, akár csak a Stella, Harp, vagy a Kronenbourg 1664. Ez utóbbit nagyon sok helyen lehet kapni és gondolom ezt sem kóstoltad.
A Staropramen egy prágai vonalat képviselő pilsner. Teljesen más a komló tartalmuk. Nem tudom, hogy miért érdemes a kettőt összehasonlítani. Nagyjából mintha egy rozét hasonlítanál egy tölgyfahordós vörösborhoz.
Nyílván való, hogy neked a német vonalon kell mozognod és az alsó erjesztésű lagereket kell keresni.
Ajánlanék még mást is, ami hasonló ízvilágú, de akkor is csak egy bunkó maradok neked. Igazán lehetnél több tisztelettel azok iránt, akiktől kérdezel, főleg, hogy fogalmad sincs, hogy milyen tudással válaszolnak neked. Úgyhogy inkább igyál sört és legyél jobb ember tőle, szükséged van a B vitaminokra! A fentieket a többieknek írtam le, hátha érdekli őket a sörök világa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!