Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Alkoholista vagyok? Lent...

Alkoholista vagyok? Lent kifejtés.

Figyelt kérdés
20 éves fiú vagyok, kb. egy éve minden este megiszok egy sört. Ha kimarad akkor hiányérzetem van. Mostanában gyakran ittam esténként sima helyett alkoholmentes sört. Nincsen hiányérzetem, jól érzem magam. A sima sört is az íze miatt ittam (legalábbis úgy gondolom). Létezik hogy az ízt hiányoltam vagy alkoholista vagyok?
2014. júl. 19. 17:56
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Ja és minden nap csak egy sört ittam és nem is kívántam többet.
2014. júl. 19. 17:58
 2/15 anonim válasza:
szerintem csak a szokás... ami hiányzott,bár egy sör még egészséges.persze,ha nem azzal kezded a napot.hogy letolj egy sert,ámbár.sztm ez még nem alkoholizmus.
2014. júl. 19. 18:02
 3/15 A kérdező kommentje:
Csak Esténként ittam, vacsora után.
2014. júl. 19. 18:07
 4/15 anonim válasza:
Ez még nem alkolizmus,csak így tudod le a napi nyomást:D
2014. júl. 19. 18:09
 5/15 anonim válasza:
az még belefér akkor :D mondjuk én is nagy sörös vagyok,de csak hetente 1xer iszok...azért túlzásba nem akarok esni,persze ha nem valami kirándulás van,mert akkor evidens hogy lecsúszik több is.
2014. júl. 19. 18:10
 6/15 anonim ***** válasza:
"Ha kimarad akkor hiányérzetem van." Itt a probléma sajnos. Ha nem is vagy az a hajlam megvan erősen, úgyhogy szerintem többnyire maradj az alkoholmentesnél. Persze nem vagyok szakember de ijesztő lehet ez az állapot számodra is, ha már felmerült benned ez a gondolat.
2014. júl. 19. 19:03
 7/15 anonim ***** válasza:
Ez is alkoholizmus, de vannak szintjei. Ezzel simán együtt élhetsz, nem okoz gondot.
2014. júl. 19. 19:37
 8/15 anonim ***** válasza:
Ahogy hetes mondja. A napi alkoholfogyasztást alkoholizmusnak hívjuk, de napi egy sörrel semmi gond nincs, ha nem kezded el növelni az adagot, akkor ne aggódj miatta, nem is egészségtelen, úgyhogy csak nyugodtan. :) Csak ne kezdj el többet inni, meg töményeket se. :)
2014. júl. 19. 19:53
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem értek hozzá, de ha az alkoholmentestől is elmúlik a hiányérzeted, akkor az hogy lenne már alkoholizmus?
2014. júl. 19. 19:55
 10/15 anonim ***** válasza:
Akkor nevezzük függőségnek, nem alkoholizmusnak. És ezek szerint nem az alkoholtól, csak a sör ízétől. :)
2014. júl. 19. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!