Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha mindig fintorognom kell a...

Ha mindig fintorognom kell a tömény italok első kortyától, mert erősek nekem, akkor ez mindig így fog már maradni?

Figyelt kérdés

Akármilyen pálinkát, whisk(e)yt, vodkát iszom, bármit ami 30% felett van, az első kortynál mindig kicsit kaparja a torkom, néha megköhögtet és hülye fejet vágok olyankor. Utána már megszokom és nem csinálom ezt.

20 éves vagyok, 3-4 év alatt azért már lehetett vagy 50-100 alkalom, amikor ittam valamennyit, de még nem szoktam hozzá így, hogy ezt ne csinálnám. Akkor már soha nem is fogok? A legtöbb ember a legtöbb italra nem így reagál, ahogy én.

2014. júl. 16. 12:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Igyál valami finomabbat! :)

Bár valaki pont azt élvezi, ha olyan erős valami, hogy összehúzza a száját.

2014. júl. 16. 12:41
 2/6 anonim ***** válasza:
miert iszol akkor? mi benne megis a jo?
2014. júl. 16. 13:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Én az édes boroktól is húzom a számat, szóval te még elég jól bírod.
2014. júl. 16. 13:23
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem erőseket iszok, általában 40% körüli bolti italokat (pálinka, vodka, whisk(e)y) és kicsivel erősebb házi pálinkákat.

Nem kínzom magam velük. Csak az első korty a rossz mindig. Azután elkezdem érezni az ízüket, zamatukat.

És arra lennék kíváncsi, hogy ha ezzel így vagyok, akkor így leszek-e egész életemben?

2014. júl. 16. 13:30
 5/6 anonim ***** válasza:

"Nem erőseket iszok, általában 40% körüli bolti italokat (pálinka, vodka, whisk(e)y) és kicsivel erősebb házi pálinkákat."

Akkor mi az erős? A 98%-os ipari szesz?

2014. júl. 16. 13:32
 6/6 A kérdező kommentje:

A tömények között montam. Nyilván a legkönnyebbek a sör, bor.

De a töményeknél a 40% az átlagos. Whisky, vodka, gin, tequila, rum, gyógynövény italok (Jäger, Unicum). A legelterjedtebbek ezekből mind 40% körül vannak.

Vannak 60-80-90%-os alkoholos italok is. Na azok a brutál erősek.

2014. júl. 16. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!