Mit gondoltok a Lidl-ben kapható két whiskymárkáról, a Western Goldról és a Queen Margotról?
Azt hallottam, hogy a Western Gold van olyan jó, mint a Jim Beam. Ez igaz?
Látom mit írtál, de egy ismerősöm azt mondta hogy akinek ízlik a Jim Beam az szeretne fogja a Western Goldot is.
A Queen Margot skót whiskyről is szívesen hallgatok infókat, ha rendelkezik velük valaki.
Első vagyok
Nekem a Jim Beam az egyik favoritom, de szerintem a lidl-s nem éri utól.. Valahogy érezni rajta egy koppincs mellékízt. (Bár lehet, hogy csak rossz passzban kóstoltam.) De tényleg ennek a koppintásának szokták mondani a Western Goldot.
A Western Gold bourbon elég kevés embernél szokta kiütni a biztosítékot, sőt, a legolcsóbbak közül talán ez a fajta whisky ízlik a legtöbb embernek. Nem arról van szó, hogy jobb, mint a Jim Beam, hanem könnyebb meginni, simább, de cserébe sokkal ízetlenebb. A bourbon whisky szabályozásából eleve következik egy stabil fapados színvonal, nehéz igazán elrontani.
A Queen M. viszont blended scotch, aminél sokkal több lehetőség van a spórolásra előállításkor (pl. vacak öreg hordók használata), így az ilyen olcsó skót whisky jellemzően elég rettenetes, ezeket ajánlott kerülni.
Ismerek olyat, akinek pont ez volt az első két whiskyje. A Queen-t minden szarnak lehordta, a Western Gold-ért meg odáig volt.
Ja, ha kimondottan Jim Beam-szerűt keresel olcsón, akkor a teszkós Joe Garrett bourbon kell neked. Az is annyi, mint a WG, de az nem lágyságra utazik, hanem karakterre, mint a JB.
A WG nem a koppintása, hanem a teljes ellentéte a JB-nek (bourbon whiskyn belül persze).
Kösz a válaszokat! Végül a Western Gold mellett döntöttem.
Az utóbbi években különböző alkalmakkor rengeteg jó whisk(e)yt kóstoltam (Black Velvet, Jim Beam, Red Label, Ballantine's, Jack Daniel's, Johnnie Walker), szóval szerintem ízre kb. tudom mi a jó whisky.
A Western Gold teljesen rendben van (ketten megittunk egy-egy decit egy barátommal). Amit mondtatok róla, hogy ízetlenebb, érezni rajta egy koppincs ízt, teljesen igaz volt. A nagy nevekhez képest. De nem volt durva. Különösen például jégkockával, nagyon is jó íze volt.
A kereken 2500 forintos árát szerintem nagyon megéri és még erősen az ihatóak közé sorolnám. Ha a fentebb felsorolt világmárkák 9/10, 10/10-es értékelésűek, akkor ez a Western Gold is egy erős 6-os nekem.
5: Kösz a tanácsot, fogok még kutatni a fapados whisk(e)yk között és nem akarok leragadni egy márkánál. A Joe Garrettet ki fogom próbálni mindenképp.
Semmi. A Johnnie Walker a márka maga, a Red Label pedig a "korára" utal. Van Red Label, Black Label, Gold Label Reserve, Green Label, Blue Label, Platinum label, Explorer's Club és ezeknek tovább fejlesztett változatai, mint pl Double Black Label, King V. George Blue Label, Gold Label Reserve Limited és egyebek. És nem lehet összehasonlítani a Western Gold-al, mivel egyik Skót, Másik Bourbon....
Visszatérve a fő kérdésre:
A western Gold természetesen koppintás a Jim Beam-ről (még az üvegforma és a matrica kinézete is közel ugyanaz) és ízvilágra is elmarad tőle. De aki szereti a bourbont, annak ez is ízleni fog. Kellemesen édes, nem füstös, nem tőzeges. Csak ajánlani tudom a szűk pénzű whiskey imádóknak. Tökéletes az ár/érték aránya. Nálam is van mindig egy üveggel (pontosabban kettővel), egy a gyűjteményben, egy pedig azért hogy azt igyam és ne a gyűjteményem értékesebb darabjait :)
2015 Januárjától természetesen a jövedéki adó miatt felment az ára, most 3.299Ft-ért lehet kapni a LIDL-ben.
Néha ki lehet fogni a 6 éves változatát (fekete címkés), annak már karakteres, sajátos íze van, szerintem jobb a Jim Beam-nél is. Ezt 4.499-ért lehet kapni, szinte csak és kizárólag papír díszdobozban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!