Meggybol vagy kajszibarackbol lehet bort kesziteni?
Figyelt kérdés
2014. jún. 30. 17:37
1/3 anonim válasza:
Ezekből pálinkát kell készíteni és nem bort!
2/3 anonim válasza:
Meggyből lehet. Kajsziból nem tudom.
3/3 anonim válasza:
Igen lehet mindkettőből. Borkészítésnél két fontos dolog van: savtartalom és cukortartalom. Ez a szőlőnél ideális. Egyéb gyümölcsöknél nem, vagy nem annyira. Egyesek túl savasak pl.: ribizli, meggy, egyesekben kevés a sav pl.: barack. E két dolgot cukor és sav adagolásával be kell állítani. A többi már megy a maga útján, esetleg fajélesztő adagolása szükséges. Könyvajánló: Italok A-tól Z-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!