Nem, az alkohol mérgező a szervezetnek, semmiképp nem hízlalhat, sőt, mivel a mérget a szervezet próbálja kidobni, jobhíjján a vizelettel, ezért elvileg még csökkenti is a súlyt ideiglenesen. Hosszútávon, alkoholizmus esetén már maradandó súlycsökkenést is eredményez, de az azért van, mert a szervezet haldoklásba kezd, illetve mert az illető pálinkát ebédel. A sörhas persze más tészt, de az is elváltozás, nem zsír miatt van.
2008. júl. 30. 19:57
2/13 anonim válasza:
Első válaszolónak: ha azt mondod, hogy az alkohol fogyaszt, és a sörhas nem emiatt alakul ki, tapogass meg egyszer egy igazi sörhasat! :P Merthogy az, kérem szépen, zsír, nem pedig "másféle elváltozás".
Kedves kérdező: 100 ml pálinkában (2 kupica) 700 kalória van, 100 ml sörben 500, 100 ml vörösborban 200. Döntsd el ezek alapján, hízlal-e az alkohol, vagy sem.
2008. júl. 30. 20:20
3/13 anonim válasza:
Az alkohol grammonkénti energiatartalma 7,1 kcal (30 kJ), mely viszonylag gyors felvétel után, emésztőmunka igénybevétele nélkül áll rendelkezésre. A felnőttek kalóriafogyasztásának 10�20 százaléka alkohol. Az alkohol tehát hizlal.
Nem feltétlenül hízlal, nem szabad elfelejteni, hogy piálás után táncolgatás következik! Ha megcsak egy pohár valamit iszunk, az semmi, egy ugyanannyi kólában több anyag van.
2008. júl. 30. 22:11
5/13 anonim válasza:
Igen, tényleg hízlal. Az égetett szeszeknek pl. elég jelentős a cukortartalma, ahogy az édes bornak, pezsgőnek is. A legkevésbé a száraz bor hízlal.
2008. júl. 30. 22:18
6/13 anonim válasza:
Hajjaj, de még mennyire. A sört nem véletlenül nevezik folyékony kenyérnek. Tele van kalóriával. A bor cukorral van tele, még a száraz is, bár nem annyira. Pezsgő szintúgy. A rövidekről ne is beszéljünk, azok csak úgy tömve vannak cukorral. Nem maga az alkohol hízlal (szerintem), hanem az ital, amit megiszol, tehát a körítés. De ki az, aki tiszta szeszt iszik? Bár lehet, hogy maga az alkohol is hízlal, nem vagyok én kémikus. Csak azt tudom, hogy az alkoholos italok mind hízlalnak.
2008. júl. 30. 22:25
7/13 anonim válasza:
van 1 lakótársam. lány, 21éves. amikor 2éve összeköltöztünk, kb 55kg volt és jól nézett ki. aztán ugye megszűnt az apai kontroll, és hát bizony azóta kocsmázik legalább heti 3x, de van, 4x. egy kis vbk, egy kis söröcske, 1 kis rövid. a csak most 175 cm, és 80kg. borzalmasan néz ki, és mindezt magának köszönheti. nem elég, h a pia hízlal, még drága is.
az alkohizmus más tészta. de sztem az alkoholisták azért gebék, mert csak a piára költenek, kajára már nem sok marad...
2008. júl. 30. 22:27
8/13 anonim válasza:
az alkoholos italok borzasztóan hízlalnak. egy alkoholista, aki már tönkrebaszta a szervezetét, lehet, h sovány.
2008. júl. 31. 05:56
9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nem szoktam inni, csak néha érzem, hogy rámférne, hogy igazán kikapcsolódjak. Fogyókúrázom, és ezért voltam rá kiváncsi. Úgy látom, hanyagolni fogom. :) Még 1x köszönöm!
2008. júl. 31. 11:01
10/13 anonim válasza:
Piálás után táncolás, és kiadós hányás következik. Úgyhogy elvben hizlal, gyakorlatban nem:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!