Melegítéskor tényleg elmegy az alkohol hatása, vagy csak elpárolog?
Figyelt kérdés
2014. máj. 9. 08:36
1/11 anonim válasza:
Elmegy az alkohol hatása=elpárolog.
2/11 A kérdező kommentje:
Valóban. Akkor másképp kérdezem. Hő hatására lebomlik az alkohol?
2014. máj. 9. 08:46
4/11 anonim válasza:
Alacsonyabb a forráspontja mint a víznek, 80 fokon már elpárolog. Pl ha bort melegítenél aminek mondjuk 10% az alkoholtartalma, akkor 80C fokon az alkohol már elpárolog de a víz még nem, tehát a maradéknak egyre kisebb és kisebb lesz az alkoholtartalma.
5/11 A kérdező kommentje:
Ok, még egy kérdés. Az íze megmarad? Pl. tegyük fel, hogy tejbe öntök szilvapálinkát, melegítem. Az alkohol elpárolog. Az íz is eltűnik?
2014. máj. 9. 09:44
6/11 anonim válasza:
Melegítéstől nem hiszem, hogy elpárologna belőle az alkohol.
Forralni kell. Tejjel szerintem elég veszélyes művelet lehet :)
7/11 Phoney válasza:
A pálinka alkoholtartalma az ízével együtt távozik. Tudod a pálinka eleve úgy készül, hogy a cefréből kipárolják az alkoholt...
De ha sörből-borból főzöd ki az alkoholt, abból is csak egy seízű lötty marad.
8/11 anonim válasza:
Hát ha semmi íze nem maradna, nem sok értelme lenne a vörösboros marhapörköltnek (abból ugye az alkohol kifől). Amit te kérdezel, ott vlsz leégne a tej.
9/11 anonim válasza:
És akkor a forralt bortol miert lehet berugni?
10/11 Phoney válasza:
Mert a forralt borból nem főzik ki az alkoholt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!