Mi kell ahhoz, hogy legálisan boltban eladható pálinkát készíttessek?
Lefőzeted egy pálinkafőzőben és eladod.
Vagy őstermelő vagy valamilyen vállalkozási forma.
Amit magánszemélyként főzöl vagy bérfőzetsz, azt legálisan csak a saját vendéglátóhelyeden adhatod el (párlatzárjeggyel), nem kerülhet boltba.
Bolti értékesítéshez kereskedelmi főzde kell adóraktári engedéllyel, és csak a főzde adhatja el. Ha saját kereskedelmi főzdét akarsz, akkor az 1-2 milliós kaucióval kezdődik.
Magyarul ha nem akarsz nagy pénzeket befektetni, akkor legfeljebb eladhatod a gyümölcsöt egy olyan főzdének, ami vevő a friss, minőségi gyümölcsre. De az sem biztos, hogy az a körtevariáns ideális pálinkának, és akkor egyik főzde sem fog jól fizetni érte.
Az sem lényegtelen, hogy évi 4-500 liter kereskedelmi pálinkát nem csak megcsinálni kell tudni, hanem eladni is. Páran belebuktak már abba, hogy belevágtak a kereskedelmi főzésbe, és eszükbe sem jutott, hogy ki fogja azt a pálinkát megvenni, vagy egyáltalán melyik áruház teszi majd ki a polcaira, mert azt hitték, hogy ha jó pálinka, akkor majd úgyis viszik. Hát nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!