Fontos léenne a gyors válasz. A tiszta szesz megromolhat? Most dobjuk ki a házi likőrt akkor vagy még hagyjuk érni?
Figyelt kérdés
tegnap főztem házi csokilikőrt (5 dl víz, 50 dkg cukor, 8 dkg kakakó) és a kész sziruphoz 3 dl 96%os szeszt öntöttem, ezt mondta a recept. Tudni kell, hogy az említett szesz már vagy 30-40 éves, de kibontva nemvolt, hűvösön tároltuk. Tegnap nagyon alkoholszaga volt még a likőrnek, ma belekóstoltam kicsit, hát szinte kikiabál belőle a szesz, elég rossz így :S Ajándékba adnám, de így egyelőre azt se tudom, hogy főzzem-e inkább újra a likőrt de már valami mással, pl. vodkával öntsem fel a végén vagy hagyjam még érni pár napot? Lehetséges, hogy tényleg megromlott a tiszta szesz?
Írjatok kérlek! Köszönöm.
2009. dec. 20. 17:26
1/5 anonim válasza:
A tisztaszesz nem tud megromlani, a liköröknek meg kell legalább egy hét, mire összeérik.
2/5 anonim válasza:
Hagyd érni,de nekem kicsit soknak tűnik a 3 deci szesz.Amikor én csináltam likőrt,csak 2,5 decit tettem bele,mert a 3 dc-vel nagyon erős lett.A likőrök általában alacsonyabb alkoholtartalmúak.
3/5 A kérdező kommentje:
És ha mondjuk még egy fél adagynyi sziruppal higítanám, az nem lenne baj? Mert így tényleg nagyon erős :( Pedig maga a csoki-része így finom.
2009. dec. 20. 17:55
4/5 anonim válasza:
ezt akart írni, szerintem is főzz még hozzá sziirupot, akár egy egész adagpt is, ha annyira alkoholízű.
5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat! :) Holnap meg is csinálom.
2009. dec. 20. 21:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!