Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A túl sok alkohol okozhat...

A túl sok alkohol okozhat emlékezet kiesést?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm nem rég egy buli után 2 fiúval ment haza, már kezdett kijózanodni, de otthon ittak még egy pohár töményet. Az este többi részére egyáltalán nem emlékszik,csak egy két pillanat képre. Lehet hogy valamit kevertek az italába, vagy az alkoholtól lehet ilyen durva emlékezetkiesés?

2014. márc. 30. 15:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
attól is lehet
2014. márc. 30. 15:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlen mondják, hogy valaki ájultra issza magát. Ez nem feltétlen azt jelenti, hogy szó szerint ájultan fetreng, hanem egyszerűen nincs tudatánál. De akár drogot is keverhettek az italába.
2014. márc. 30. 15:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha elotte mar kezdett jozanodni akkor egy feles nem rombolja le ennyire. Szal igy inkabb a gina. De ha mar elotte is cipelni kellett akkor bizony a feles is kiuthette.
2014. márc. 30. 16:33
 4/9 reptoid ***** válasza:
69%
Terhességet is okozhat.
2014. márc. 30. 16:41
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

Okozhat hát, sok olyan buli volt, aminek nem emlékszem a végére, hazamenetelre. Volt olyan hogy biciklivel mentem haza buliból, de busszal mentem oda, de nem emlékeztem semmire, de a legdúrvább az az volt, hogy felmentünk a hegyre egy szombati nap, hogy főzőcskézünk, kocsival voltam(Lada Niva), műszaki nélküli, így ihatok párat, úgy is árkon bokron megyek haza, utat nem érintek. Hát hazaértem az itthoniak elmondása szerint vasárnap hajnali 4-kor, de olyan részeg voltam, hogy dél után felébredek, kinézek, kocsi sehol, azt se tudtam mi van, aztán mondja apám, hogy felébredt amikor jöttem haza, elég sokáig járt a motor, de nem jöttem be az udvarba, hanem a kaputól megálltam vagy 50 méterre a földünkön, apám kérdőrevont, hogy részeg vagyok, én meg annyit mondtam neki, hogy "haggyál már, nem látod hogy lejárt a vezetési időm"

én ilyenre nem emlékszem, bár az is tény, hogy akkor jártam teherautó jogsira, és akkor volt téma a vezetési idő, de lényeg a lényeg, csak ittunk, igaz nem keveset, és csak bort meg pálinkát, de töménytelen mennyiségben, drog nem volt, és nem is akartak velem semmit csinálni, fiú is vagyok, meg a legjobb barátaimmal is voltam.

De lehet durva emlékezetkiesés, de ahhoz nagyon sokat kell inni, itt fejenként 3-4 liter borról beszélünk tisztán, meg hozzá pár deci pálinka.

2014. márc. 30. 17:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem bírja az italt, az ne igyon. Nemcsak rövid távú, de hosszabb távú emlékezet-kiesés is lehet pl. alkoholista életmód következtében, amikor többéves alkoholizálás után az illető képtelen visszaemlékezni a részben alkoholmámorban eltelt évek alatti történésekre. A rövid távú kiesés is zömében annak a következménye, hogy a toxikus anyagcsere termékek következtében részben romlik az érzékelés (látás, hallás) és az amúgy is hullámzó figyelem a mélypontokon gyakorlatilag érzékelés-kieséssel jár. Azaz nincs mire emlékeznie, mert nem érzékelt semmit.
2014. márc. 30. 17:25
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket. Azért eléggé megijedtem. Milyen a reakció másnapra ,ha beginazták? Mert tényleg csak egy pohár vodkát ivott valami keverővel, és utána már se kép se hang, de előtte még emlékszik a dolgokra.
2014. márc. 30. 17:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A sok alkohol gátolhatja az agyban az emlékek hosszútávú memóriába kerülését.
2014. márc. 30. 20:26
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Megesik, nem csak legenda mikor nem emlékszik valaki mi történt a mult éjjel. :)
2014. márc. 30. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!