Egy kb.30 éves, bontatlan meggy likőrnek (29 százalékos) lehet ennyi idő után valami baja?
Elvileg fogyasztható, de valóban nem feltétlenül olyan finom, mint újkorában. Ha láthatóan elérett a kupak bélése ÉS nagyon furcsa ízű, akkor viszont inkább nem innám meg.
(Jó, igazából van egy 40 éves vízipisztolyízű Pernod-m, aminek már a felét megittam, de ne mondd el senkinek:)
Köszönöm a válaszokat! A fém tető alatt volt egy parafa szerű "tömítés" is rajta, teljesen kifogástalan állapotban. Ízre finom, a diós kalácsomban pedig még finomabb lett.
Ne aggódj, nem mondom senkinek! :-)
Igazi jó háziaszony. Én addig kóstolgattam volna, hogy jó e még, míg biztos nem lettem volna benne, hogy nem csak az üveg felső részében volt jó, hanem köépen és az alján is. A sütibe meg jó az aroma is, amit nem kóstolgat ugye senki.
Egyébbként 30 év semmi, én több vagyok. ☺
Meggyőződtem róla, hogy középpen, sőt az alján is jó :-) De mielőtt rosszat gondolnál, csak kb. 3 dl-nyi volt az egész és ugye a tésztába is került belőle. Griotte (Fruta, národní podnik Brno)
Aromát nem használok, jobban szeretem a valódit, csak ma semmi megfelelőbbet nem találtam itthon erre a célra. Ami meg jó lett volna azt sajnáltam :-)
Hát sajnos én is :-(
Ó, az az igazi békebeli jó Griottka ☺. Azóta sincs olyan. A maiak csak silány utánzatok.
Te? (lehet kóstolgatni kéne, felül, középen, ....? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!