Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért nem érzem magam soha...

Miért nem érzem magam soha másnaposnak?

Figyelt kérdés
Általában ha iszunk haverokkal, akkor rendesen felöntünk a garatra, akár 4 deci rum vagy 6-7 doboz sör is elmegy egy éjjel alatt. Viszont másnap míg a többiek a fejüket fogják én semmit nem érzek ebből. Teljesen normálisan érzem magam, úgy ahogy általában szoktam.
2014. márc. 6. 20:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy azon kevesek közé tartozol, akikben az alkohol-dehidrogenáz enzimnek egy kis aktivitású izoenzimje termelődik és lassan bomlik le az alkohol a mérgező acetaldehiddé. Pontosan ki kellene mérni, mert a jövőben nagyon veszélyes lehet, ha rendőr megszondáztat és esetleg ivás után 24 órával is kimutat alkoholt.
2014. márc. 6. 21:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Lassan bomlik le azt kétlem, inkább gyorsan. Megittam 3 deci pálinkát múltkor, fél óra múlva beütött, 3 órával később már józan voltam teljesen. Lehetséges, hogy ezért nem érzek másnaposságot reggel?
2014. márc. 6. 21:18
 3/9 A kérdező kommentje:
Na jó, a teljesen azért kis túlzás, mert fél liter kóla is lement mellé. Mondjuk úgy, hogy tudatomnál voltam és egyenesen tudtam járni, tudtam mit beszélek. Szonda még lehet kimutatta volna.
2014. márc. 6. 21:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Azért nem vagy macskajajos,mert a szerencse fia vagy...:/ Már egy pohár pezsgőt sem bírok meginni.
2014. márc. 6. 21:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez ismerős :) Nekem a fejem kismillió ok miatt tud fájni, a testem ezzel jelez egy csomó dolgot, de ha iszom, akkor sosincs ilyen. Mikor kezdő koromban túl sokat ittam, akkor is csak a gyomrom volt kicsit ki, a fejemmel nem volt gond. Úgyhogy a tipikus másnaposságot én is csak hírből ismerem.
2014. márc. 6. 23:10
 6/9 anonim válasza:
6 sörtől én se szoktam másnapos lenni, nem egy nagy mennyiség...
2014. márc. 6. 23:12
 7/9 anonim ***** válasza:

En sem szoktam. Sok vizet iszom, es kajalok. A masnapossag a vizhiany kovetkezteben fellepo fejfajas es a gyomorbantalmakban merul ki. Ha iszol sok vizet es eszel utana, nem fog fajni semmid.

Altalaban 8 sort tolok be 5-6 ora alatt, attol egyaltalan nincs semmi bajom masnap. Gondolom mert maga is eleg sok vizet tartalmaz. A 10 duplavodka utan alvas kozben lecsuszik 3-4 liter viz, de azt azert szoktam masnap erezni.

2014. márc. 7. 00:24
 8/9 anonim ***** válasza:

nos 4 deci rum és 6-7 doboz sör egy éjszakára kevés :)

Amúgy sokat számít az is hogy mit eszek és mit iszol elötte,utána,közben...

Ukránoknál pl szokás a széntablettázás piálás elött így jobban bírják és a mérgeket felszívja a szén.

NEm mindegy az sem hogy mit iszol és hogyan,ha pl elkezdesz pezsgőt inni és arra vedelsz össze vissza mindent akkor igen csak kutyás leszel :)

Ne izgulj!Ami késik,az nem múlik! :)

2014. márc. 8. 12:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Sikerült instant alkoholmérgezéssel kezdenem a hétvégét. Az után aztán volt ám fejfájás..
2014. márc. 9. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!