Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 2dl absinthe-től kb milyen...

2dl absinthe-től kb milyen állapotba kerül egy olyan valaki, aki amugy nem iszik?

Figyelt kérdés

Egy barátnő féleségem ma azt mondta megivott egyszer 2dl absinthe-ot és tök jol birta. Amugy sose szokott inni, meg elég sokat kamuzik. Én már sok mindent ittam, de absinthe-ot még nem. De ugy tudom az nem gyenge pia azért.

20/L

2014. febr. 24. 15:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az abszint egy erõsen higított ital, nem töményen kell inni, így 2 dl kb semmi belõle.
2014. febr. 24. 15:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Így van, kb borhoz hasonló alkohol%-al rendelkezik hígítottan, normálisan fogyasztva.
2014. febr. 24. 22:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy tök jól bírta? Meg se érezte vagy egyszerűen enyhe hatása volt? Nem tuti ám, hogy kamuzik, egyszer megittam 2,5 dl töményt (nagyon ritkán iszom, s akkor nálam egy feles egész estés program) és semmi hatása nem volt. Ezt azóta sem értem, egy fél sört megérzek, ha buliban vagyok... Otthon, kevésbé hangulatos napszakban s állapotban jobban bírom. Bár egy fél deci tokaji aszút akkor is igencsak érzek, az csal :D

Soktényezős dolog ez.

A boltokban kapható abszintnak nevezett ital amúgy különféle erősségű lehet. De 2 dl szerintem egyikből sem kevés.

2014. febr. 25. 00:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát állítólag nem érezte meg. Valami szórakozóhelyen itta. Azért volt ez furcsa, mert egyszer haveri körbe fele ennyit ketten ittak meg
2014. febr. 25. 08:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Abszintból van többféle is. Persze hígítva kell inni, de szórakozóhelyen, kizárt hogy úgy adták volna. Szóval van 40%-os abszint is, ami ugyanolyan mint bármi más, és vannak 60-70-80%-osak is.

2 deci az 4 feles. De általában a felest 4 cl-vel mérik, ha egyáltalán teletöltik. Szóval valójában valószínűleg csak 1,5 decit ivott meg. 1,5 deci töménytől nem feltétlenül kell rosszul lennie, sőt, ha 80%-osat ivott, akkor az 3 deci normál piának felel meg, ami szintén nem egy vészes mennyiség. Pláne ha nem egyszerre itta, hanem mondjuk egész este alatt, és táncolt, ivott mellé vizet, stb.

Szóval a válaszom az hogy teljesen elképzelhető hogy semmi baja nem volt ennyi piától. Mi egyébként régen, még kamasz koromban sok üveget elpusztítottunk. Nem olyan nagy ördöngösség, mint ahogy hiszik.

2014. febr. 25. 14:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Arról még nem is volt szó, hogy mennyi idő alatt itta... Ha el volt oszlatva egypár órára s evett is előtte, az azért más, mintha csak gyorsan benyalta volna... Egy feles tömény még nem vészes kezdőnek sem, s 1-2 óra alatt mérséklődik a hatása annyira, hogy durvább követkemények nélkül jöhessen az újabb. Legalábbis a tapasztalataim ezt mutatják. Amikor ilyeneket csináltam, szinte semmi alkoholos múltam nem volt, de 3 feles pár óra alatt mindössze érdekes állapotba keverített, de tudtam gondolkozni, rendesen menni, beszélni, ahogy kell.
2014. febr. 25. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!