2dl absinthe-től kb milyen állapotba kerül egy olyan valaki, aki amugy nem iszik?
Egy barátnő féleségem ma azt mondta megivott egyszer 2dl absinthe-ot és tök jol birta. Amugy sose szokott inni, meg elég sokat kamuzik. Én már sok mindent ittam, de absinthe-ot még nem. De ugy tudom az nem gyenge pia azért.
20/L
Mi az, hogy tök jól bírta? Meg se érezte vagy egyszerűen enyhe hatása volt? Nem tuti ám, hogy kamuzik, egyszer megittam 2,5 dl töményt (nagyon ritkán iszom, s akkor nálam egy feles egész estés program) és semmi hatása nem volt. Ezt azóta sem értem, egy fél sört megérzek, ha buliban vagyok... Otthon, kevésbé hangulatos napszakban s állapotban jobban bírom. Bár egy fél deci tokaji aszút akkor is igencsak érzek, az csal :D
Soktényezős dolog ez.
A boltokban kapható abszintnak nevezett ital amúgy különféle erősségű lehet. De 2 dl szerintem egyikből sem kevés.
Abszintból van többféle is. Persze hígítva kell inni, de szórakozóhelyen, kizárt hogy úgy adták volna. Szóval van 40%-os abszint is, ami ugyanolyan mint bármi más, és vannak 60-70-80%-osak is.
2 deci az 4 feles. De általában a felest 4 cl-vel mérik, ha egyáltalán teletöltik. Szóval valójában valószínűleg csak 1,5 decit ivott meg. 1,5 deci töménytől nem feltétlenül kell rosszul lennie, sőt, ha 80%-osat ivott, akkor az 3 deci normál piának felel meg, ami szintén nem egy vészes mennyiség. Pláne ha nem egyszerre itta, hanem mondjuk egész este alatt, és táncolt, ivott mellé vizet, stb.
Szóval a válaszom az hogy teljesen elképzelhető hogy semmi baja nem volt ennyi piától. Mi egyébként régen, még kamasz koromban sok üveget elpusztítottunk. Nem olyan nagy ördöngösség, mint ahogy hiszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!