Gyula1971 kérdése:
Érdeklődök, hogy 10. -éve lezárt hordóba tárolt borból lehet-e jó pálinkát főzni? Nem volt kezelve, légmentesen zárt.
Figyelt kérdés
A bor légmentes, évente 3-alkalommal a hordó természetes párolgása miatt kicsi újbort kellett rá tölteni, pár decit, hogy a dugóig teljesen tele legyen a hordó. Fejtve nem volt. Esetleges borhibák hordóíz a pálinkafőzés során eltünnek? Van erre valami módszer? 1-liter pálinkához 46 fok, mennyi bor kell?2014. febr. 21. 18:15
1/4 anonim válasza:
Lehet belőle főzni igen, hogy hány liter bor kell hozzá, az már jobb kérdés, főleg azt is rá kell számolni, hogy legjobb helyzetben az " elejét " és a " végét " már nem használod fel a pálinkába.
2/4 Sifli válasza:
jó borból lehet a legtöbb pálinkát kifőzni! 100l re számolj 9 liter 50% pálinkát :) A főzés során a bor hibái nem jelennek meg a párlatban hogy jól végzik el. Elő/utópárlat.
De vannak kivételek amikor bizonyos pálinka hibákat nem lehet kijavítani. De főzessed ki és majd kiderül.
10 literből lesz 1 liter kb .
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor a bor seprőjét illetve az első pár litert nem használom fel.
2014. febr. 23. 17:37
4/4 Sifli válasza:
A bort úgy ahogy van be az üstbe! A finomításkor kell jól elválasztani az elejét és a végét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!