Ha 18 év alatt nem adnak ki alkoholos italt, akkor pl. rumos csokit miért vehet bárki?
Nyilván azért nem adnak 18 év alatt alkoholt hogy a gyerekek ne rúgjanak be, és ez helyén is való. De akkor pl. venni 3 doboz rumos csokit 18 alatt miért legális? Kellő mennyiségben attól is be lehet rúgni, és ezek szerint az teljesen törvényes.
Persze más kérdés hogy a gyakorlatban amúgy is szerez mindenki alkoholt 18 alatt is, de nem arról beszélek, hanem csak a törvényeket nézem. Nem értelmetlen ez így?
Ha már így ölre mentek:
– a párlatok (rum, stb.) íze nem igazán marad meg. Azokat lepárlással készítik, tehát a jellegzetes íz- és illatanyagaik ILLÉKONYAK. (Nem, a barnáknak nem a fahordó adja a jellegüket, mert akkor tökegyforma lenne a whisky, brandy, rum, stb.) Rumot és hasonlókat nem használnak olyan ételben (hacsak nem pácolásra, mittomén), amit utána főznek/sütnek. A söré, boré részben megmarad, mert abban szárazanyag is van.
– A sört (ahogy a 20-as írja, az erjesztés ELŐTT főzik, hogy a malátában lévő enzim elcukrosítsa a gabonakeményítőt.)
– A patikai alkohol valóban azonos az étkezési finomszesszel, de 1. szerintem azt hivatalosan ki se adhatnák, mivel az a saját készítményeikhez van, gondolom ezért is adják méregdrága felárral, 2. ha mégis, 18 alattinak biztosan nem adhatnák oda.
– Ablakmosóban, jégoldóban denaturált szesz van, amit tisztán is meg lehet venni, 800 Ft/liter/90%. A világ egyik legkeserűbb vegyülete van benne (denatónium-benzoát), a tudomány nevében a számba vettem hígítva, és garantálom, hogy ettől emberfia csakis sugárban hányni tudna, alkoholizálni nem. (Ahogyan a vaníliaaromát sem veszi be még egy tinédzser gyomra sem, még kólával keverve sem, mert hozzászokás helyett sugárban hányás lépne fel, maradjunk ennyiben.) A szájvízben részlegesen denaturált szesz van (ez nem tudom, mit jelent pontosan, de egy biztos, a berúgásban nem lesz köszönet), és alkoholtartalomra vetítve sokkal drágább, mint a vodka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!