A nyáron készített meggybor egy darabig normál állapotú volt, de most lett neki egy kis pezsgése (enyhén csíp, mintha szénsavas lenne) Iható?
Figyelt kérdés
2014. febr. 3. 12:01
1/6 anonim válasza:
Bajod csak annyi lesz tőle, hogy jobban fejbe vág. :-)
2/6 anonim válasza:
Sajnos meg fog forrni, ecetesedni.bajotok nem lesz tőle, de előbb-utóbb ihatatlan lesz, és akkor bár a buggyant mellékíz is jelen lesz.
sajnos nem tudom, mit lehetne csinálni, csak azért írtam, mert mi is jártunk így.Nem volt nagy mennyiség, így keveset kellett kiönteni belőle.
3/6 anonim válasza:
Tovább ment benne az erjedés. Ezért szokták kénezni a borokat az erjedés után, hogy elöljék a még életben maradt élesztőgombákat és baktériumokat. Iható, de csak akkor tartható el hosszabb ideig biztonságosan ha pl. pasztörözik.
5/6 anonim válasza:
Ásványvízzel felöntve tökéletes.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Valóban sietnem kell, mert van még pár liter... :)
2014. febr. 4. 08:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!