Már napi szintetn kívánom az alkoholt. Mit tegyek?
Igyál csak nyugodtan. Igaz, hogy a májad tönkremegy, de mivel még fiatal vagy, a tüdőd, a szíved, a veséd valószínűleg használható marad. És tudod, milyen sokan várnak ezekre a szervekre?
Úgyhogy húzz bele, nem sajnáld magad!
Ahhoz,hogy valaki leszokjon a rossz szokásairól,
nagyon erős akarat kell,
akkor se teszi meg,
ha legbelül úgy érzi,milyen jó lenne
250? lemaradt egy nulla? :D
Az a baj hogy a piálás napi rutinná válik + fizikai függőséget okoz, erről csak nagyon erős akarattal és tudattal lehet leállni. De nem lehetetlen.
Régen én hétvégente piáltam sokat, de nemtudom, soha nem éreztem úgy hogy szükségem lenne rá hétköznapokon is, mióta nem tartom a kapcsolatot a régi haverokkal nem is iszom egyáltalán. Ez nálam 16 éves koromba kezdődött, 18 ig kb minden hétvégén részeg voltam, lett volna ideje függőséget kialakítani. Bár most is érdekel, pl hogy hogyan készülnek a különböző fajtái stb, de nem kívánom fizikai szinten.
Szar ügy. Anyám is elég sokat iszik mostanában, napi 1 litert megiszik és néha valami töménnyel kíséri, de gőzöm sincs mivel lehetne róla leszoktatni. Ez itt Mo-n valami elcseszett néphagyomány. Szerintem az alkoholról kialakult képpel van a baj, nem szabad rá megoldásként tekinteni, még ha könnyebb is. Mi lehet annak az oka hogy más országokban SOKKAL kisebb az alkoholisták aránya? Szerintem az hogy nem is gondolnak arra hogy ez megoldás lehet, itthon pedig sajnos "normális". A haverjaim akikkel nem tartom a kapcsolatot mai napig minden héten kora isszák magukat, ebbe belegondolni is durva, mennyire tönkreteszi a szervezetet ez hosszú távon. Anyám is kb fél éve kezdett ráállni a napi 1 üveg borra, de gőzöm sincs mi okból veszi meg minden egyes nap, azon kívül h "segít". Nem segít, csak ront a helyzeten. Tüneti megoldást nyújt durva mellékhatásokért cserébe.
Hogy akarsz róla leszokni? Az már jó hogy látod hogy ez gond, és hogy ez csak árt neked hosszú távod. Most jön a következő lépés, le kell róla szoknod, de ebben nem tudok tanácsot adni. Az biztos hogy segítene hogyha megszüntetnél minden kapcsolatot az olyan emberekkel akik ebben támogatnak, haverok, a borász ismerősöd, bárki. Ha a szüleid olyanok akkor tőlük is kérhetsz segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!