Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy bírjam jobban a házi...

Hogy bírjam jobban a házi pálinkát?

Figyelt kérdés

Amikor először ittam házi pálinkát nem volt vészes, de ez évekkel ezelőtt volt. Azóta már azért párszor hánytam piától, és mostanában mintha már egyáltalán nem bírná a gyomrom.

A szagától rosszul vagyok. Az első feles még lemegy, de a második, harmadiknál már érzem hogy visszajön, és muszáj rá innom kísérőt. Többet nem is nagyon tudok/merek inni, mert csúnya vége lenne.

Erre mi a megoldás, hogy újra úgy bírjam még mint régen?

Ne igyak egyáltalán házi pálinkát mondjuk fél évig?

Esetleg tudtok erre valami praktikát?


2014. jan. 19. 22:51
 1/6 anonim válasza:
100%

Alkoholizálás előtt sokat segít ha zsíros ételeket eszel. (Régen az öregek egy kanál disznó zsírt ettek meg magában)

A kísérőt pedig megint csak ajánlom az elejétől kezdve. Illetve a vizet is igyad közben, ne csak alkohol meg kísérő.


(másik tanács: Az oroszok vodkázás közben folyamatosan esznek, azért bírják annyira. Gyakran uborkát rágcsálnak közben)

2014. jan. 19. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
Az uborkát csak az utóíz ellen ;)
2014. jan. 19. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Gondolom vacak házi pálinkát iszol, nem minőségit... A rendes pálinkának gyümölcs íze és szaga van, attól nem kellene rosszul lenned(a házi főzetekbe olyan gyümölcsöt is beletesznek ami emberi fogyasztásra nem alkalmas, ez lepárlás után is egészségkárosító hatású).

Ezen változtatni nem tudsz, a gyomrod, az agyad felismeri hogy valami nagyon durva vegyi anyaggal került kapcsolatba, természetes reakció rá hogy rád jön a hányinger.


Ha normális házi pálinkát iszol(ritka), akkor a magas alkoholfok miatt lehet, igyál vmi gyengébb piát. Vagy kóstolj meg több pálinkát is, lehet h csak bizonyos ízektől leszel rosszul.

2014. jan. 21. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Egyébként így van, silány pálinkák szoktak lenni.. Amit iszunk az a haveroméké meg a mi házi pálinkánk, aminek már a szaga is rossz :D
2014. jan. 21. 14:16
 5/6 anonim ***** válasza:

De ezt sosem fogom megérteni. :D Ha csináltok, akkor már csináljátok jól. Pár óra utánajárás után már sokkal kevesebb hibát követ el az ember cefre készítésnél, érdemes utána járni a dolgoknak, sokkal ihatóbb lesz a végeredmény. Néhány óra fórumozgatás, néhány óra szakkönyv olvasgatás és jobb lesz az.


Hibásan cefrézett pálinkában olyan kémiai anyagok jöhetnek létre amik nem csak az izén rontanak, hanem egészségkárosítóak is.

2014. jan. 21. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Én igazából csak a szüretnél segítek, meg a cefre kavarásánál..

Egyébként már sokszor megkérdeztem apumat, hogy mi lenne ha nem az erősségre, hanem az ízre mennénk rá?

És ő cska azt válaszolta: "minek rontanánk el?" :D

2014. jan. 21. 20:24

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!