Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Glenlivet 12 éves whiskyről...

Glenlivet 12 éves whiskyről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Most kaptam egyet ajándékba. A whiskykkel 1-2 éve kezdtem el barátkozni. Kezdtem a mindenhol kapható Ballantinessel, nem jött be, majd Canadian Special Old, ez se nagyon. Ezután Jim Beam, ez se volt az igazi. Johnnie Red label majd Black Label, ennek már jobb íze volt, legutoljára pedig Kilbeggan, ez jött be a legjobban.

Tetszeni fog, vagy inkább pihentessem még a díszdobozában? Aki kóstolta már annak mi a véleménye róla?

2014. jan. 3. 19:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Én is most vettem Karácsony előtt. Az általad korábban próbáltak mind tömegtermékek (a Kilbeggant nem ismerem, de a nevesebb whiskyfőzdék közé biztosan az sem tartozik), ezeknél sokkal jobb lesz.

Single malt, azaz egyetlen forrásból származó árpából főzik, míg a JB, Johnnie és társai akár 100 különféle whisky összepancsolásából születnek.

A single maltok között jó belépő ital, nem túl maró, nem tőzeges, az íz "simaságában" közel áll az általad említett márkákhoz.

Én semmilyen italt nem tartogatok szentimentalizmusból, szóval szerintem nyugodtan fogyaszd mértékkel, amikor úgy érzed, hogy jól jön. Mondjuk azért light kólával ne öntsd fel, az elég meredek lenne :)

2014. jan. 3. 22:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Nincs nagy tapasztalatom a whiskyk terén, de a Glenlivet a jelenlegi kedvencem. A felsoroltak közül azoknál, amiket ismerek, tuti sokkal jobb, az én ízlésem szerint.

Legegyszerűbb megkóstolni :D Nem vesztesz vele semmit. Eláll.

2014. jan. 3. 22:48
 3/4 Phoney ***** válasza:

Várhatóan jobban ízlik majd, mint a felsorolt whiskyk. Mindegyiknél lágyabb, nem túl markáns, de nem is egészen unalmas ízű. Habár nem ír, így is inkább a Kilbegganra fog emlékeztetni, mint a Johnnie Black-re. Nagyon jó belépő a skót malátawhiskyk közé.

Egyébként sokkal érdemesebb egy whiskyt felbontani és tetszőlegesen hosszú idő alatt elfogyasztani, mint bontatlanul tartogatni.

2014. jan. 4. 06:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nemsokára úgyis lesz egy jeles esemény az életemben, akkor majd megbontom.
2014. jan. 4. 12:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!