Pálinkafőzésnél mit szoktatok csinálni az elő- és utópárlattal?
Figyelt kérdés
Hallottam, hogy egybeöntve a következő évben hozzá lehet önteni a cefréhez (persze ugyanolyan gyümölcsből készölthöz). Ez jó megoldás? Így nem torlódnak fel idő után a hosszú szénláncú vegyületek, vagy valami hasonló nem kívánatos dolog?2014. jan. 2. 16:49
1/5 anonim válasza:
Ha pálinkát főzöl ne olvasgass annyi kémia könyvet mert csak össze zavar.A pálinkát egyszerűen lefőzöd kétszer.Ugyanúgy mint bonyolultan.Az első egy-két decit leveszed félreteszed(ablakmosó folyadékba mondjuk)Ezt hívták "rézelejének"Mivel ez olyan "vakulós"ital.
2/5 Phoney válasza:
A pálinka elő- és utópárlatát nem tudod anélkül felhasználni, hogy rontanád vele a minőséget. Normális esetben kiöntik, vagy háztartási tisztító- és oldószerként használják. Az ún. kármentő lepárlásnál ezeket szokták összeönteni és újra lefőzni szezon végén, egyes bérfőzdék ezt adják el olcsón az igényteleneknek. (Egyes italoknál, amelyeket eleve más vágással főznek, ezt is felhasználják, de a pálinkánál nem.)
Ha hozzáadod a következő cefréhez, akkor olyan, mintha a kármentős párlatot hozzáöntötted volna a pálinkához. Többet ártasz vele, mintha cukrot adnál hozzá.
#1: Ha csak a rézelejét veszed el, akkor a pálinkád neve selejt.
3/5 A kérdező kommentje:
Igazából rosszul tettem fel a kérdést és a hangsúly inkább azon van, hogy tesz e a jövő évi cefrének ha az elő- és utópárlatot hozzáöntjük? Ezt olvastam valahol, de nem vagyok benne biztos, hogy megéri. Mert akkor inkább az utópárlatot le sem főzöm, csak idő és energiapocsékolás
2014. jan. 2. 17:29
4/5 A kérdező kommentje:
#2 Köszi. Igen ez volt a kérdésem, akkor inkább le sem főzöm az utópárlatot, az előpárlatot meg kiöntöm.
2014. jan. 2. 17:31
5/5 anonim válasza:
50 foknál elvágod,és hasta la vista !
Felhígítod gyógyszertári desztiláltvízzel.Ne sajnáld rá a pént. 351 Ft/l
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!