Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ez milyen bor a kannás?

Ez milyen bor a kannás?

Figyelt kérdés
A műanyag olcsó flakonosokra értem?Hogy merik ezt bornak nevezni?Egyáltalán miből áll?Én csak "péti leánykának" hívom!A magyar borászok szégyene..

2013. dec. 22. 08:57
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Műanyag világba műanyag bor, tablettából. Voltak már ennél nagyobb furcsaságok is.
2013. dec. 22. 09:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint képlete is van,mint valami szintetikus drognak.Csak ez legális.Nézem,hogy vedelik ezt a műtrágyát,másnap meg 2 kézzel kell megfogniuk a poharat,annyira rezonálnak...addig se szólni nem lehet hozzájuk,egyszerűen semmit,amíg józanodásig issza magát...Tudom,mert építőipari vállalkozó voltam.
2013. dec. 22. 10:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Még egy pl:az ásványvíz!Az tök jó,hogy ilyen-olyan egészséges,na de miben tárolják?!Abból ki oldódnak a káros anyagok!Netán ettől kezd meghülyülni az emberiség???Na meg a korai halálozások...
2013. dec. 22. 10:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Az ásványvizet üveg vagy műanyag palackban hozzák forgalomba. Egyik sem reagál a vízzel. Az üvegből semmit nem old ki a víz, a műanyag palackból meg legfeljebb nagyon minimális mennyiségű oldószer távozik, de vízben az is oldhatatlan.
2013. dec. 22. 11:13
 5/9 anonim ***** válasza:

"Netán ettől kezd meghülyülni az emberiség???"

Meghülyülni sok mindentől lehet - például az anyagi javak értékevesztett hajhászásától, az emberi kapcsolatok kiüresedésétől, a folyamatos "mókuskerekezéstől".

"Na meg a korai halálozások..."

Korai halálozások? A Föld népességének átlagéletkora nő.

[link]

Még kis hazánkban is:

[link]

2013. dec. 22. 11:21
 6/9 A kérdező kommentje:
Na ezeket a linkeket bocs de nem hiszem el,nem te írtad,de akkor se!Talán az öregek tartják ezen a formátumban,mert ők már nyugdíjasak,nincs min idegeskedniük.Itt a faluban a fiatalon 27-28 évesen agyvérzésben elmennek,akik meg egészségesek,azok meg nem bírják ezt a nyomást és felkötik magukat.Idén 3 ismerősömnek jött össze.Én pl.a stressz hatására berákosodtam,de 2-3 év alatt legyűrtem.Nézem mamámat is 81 éves és csapvizet iszik,fittebb mint némelyik fiatal.Na de ott a bor meg az ásványvíz téma,minek van rajta szavatossági idő?Ha egyszer,bor,vagy víz?Ezt hallottam valahol,hogy kioldódnak egy idő után a káros anyagok a műanyagból.De ezt ki is próbálhatjátok,nyiss ki egy szénsav mentes műanyag palackozott akármit is 1-2 nap múlva olyan lesz mint a szóda!Ugyanis azt is elfelejtették közölni,hogy hűtve tárolandó mert gombásodik.De a raktárakban sem hűtik és van benn egy kis légrés már!
2013. dec. 22. 12:37
 7/9 anonim ***** válasza:

"Na ezeket a linkeket bocs de nem hiszem el,nem te írtad,de akkor se!"

A tényekkel lehet vitatkozni, de nem érdemes. Minden jel arra mutat, hogy a világon az átlagéletkor nő.

"Itt a faluban a fiatalon 27-28 évesen agyvérzésben elmennek,akik meg egészségesek,azok meg nem bírják ezt a nyomást és felkötik magukat.Idén 3 ismerősömnek jött össze"

Sajnálom őket, de ez kis egyedszám (a világ 7 milliárd főjéhez, vagy Magyarország 10 millió főjéhez képest) - a tudományos kutatás szempontjából nem sokat nyom a latba.

Másrészt mint te is montad: nagy volt rajtuk a nyomás. Ez éppenséggel ellensúlyozza (mivel plussz egy tényezőt iktat be a képletbe - és nagyon valószínűsítem, hogy van még pár ezer) a műanyag palackozott víztől való halálozás ok-okozati összefüggését.

"Nézem mamámat is 81 éves és csapvizet iszik,fittebb mint némelyik fiatal."

Az hogy a kedves mamád - akit Isten éltessen még jó sokáig - 81 éves nem bizonyíték arra, hogy kizárólag a csapvíztől érte meg ezt a magas kort.

Ahhoz, hogy a műanyag palackozott víz, és az életkor között összefüggést találjunk, rendes, nagy egyedszámú, kettős vaktesztel, kontrollált körülmények között elvégzett reprodukált kísérletekre van szükség.

"De a raktárakban sem hűtik és van benn egy kis légrés már!"

A légrés a hőtágulás elkerülése miatt van benne.

2013. dec. 22. 13:39
 8/9 anonim ***** válasza:

"De ezt ki is próbálhatjátok,nyiss ki egy szénsav mentes műanyag palackozott akármit is 1-2 nap múlva olyan lesz mint a szóda!"

Az attól lesz olyan, hogy a vízben oldott gázok apránként kiválnak a vízből. Próbáld ki ugyanezt egy pohár csapvízzel, ugyanez lesz az eredmény.

"Ugyanis azt is elfelejtették közölni,hogy hűtve tárolandó mert gombásodik."

A szavatossági idő bontatlan csomagolásra vonatkozik, a megadott körülmények között történő tárolás esetén (napfénytől védve, sugárzó hőtől távol, megadott hőmérsékleten, stb.)

"Na de ott a bor meg az ásványvíz téma,minek van rajta szavatossági idő?"

Mert a gyártó a megadott időpontig tudja szavatolni a termék minőségét, ha a feltüntetett körülmények között tárolod. A konzerven is van szavatossági idő, pedig egy sértetlen konzervben akár évtizedekig, évszázadokig ehető marad a kaja.

A szavatossági idő nem azt jelenti, hogy addig nem romlik meg, hanem azt, hogy az EREDETI MINŐSÉGÉT az adott időpontig őrzi meg. A 20 éves babkonzerv sem romlik meg, csak legfeljebb különválik benne a víz a zsírtól, a bab elmállik benne, és úgy fog kinézni, mintha 3 éves kisgyerek egy működő botmixerrel turkált volna benne vagy fél órát. De ettől még fogyasztható, beteg nem leszel tőle, és még a tápanyagértéke (vagy annak egy része) is megmarad benne.

2013. dec. 22. 14:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Rendben,de az ásott kút,a folyók patakok,azok miért nem gombásodnak?Hisz ezt itták az emberek évezredekig!Sőt a dédszüleimnek hordtam a vizet fémkannába az utcai vízcsapról 2-3 naponta semmi bajuk nem volt,csak meghaltak 96 és 98 évesen!!!A műanyag gyerekjátékok se hiába lettek betiltva.Vissza a bor témához!Láttam a szavatossági időt (nagybátyám itta ezeket),de kinyitotta és pezsgő állaga volt,pedig még egy hónapig jó volt:)!Meg iszonyatos büdös volt.Őt rátudtam beszélni,hogy inkább sörözz ha ihatnékod van.De aki rászokott erre,hát az menthetetlen.
2013. dec. 22. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!