Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyit érhet egy 1983-as 3...

Mennyit érhet egy 1983-as 3 puttonyos Tokaji aszú?

Figyelt kérdés
Nemrég vettük észre párommal hogy a szekrényük tetején ott díszeleg egy nagyon régi bor, anyukája kapta még vmilyen alkalomra... Szerintetek mennyit érhet? A címkéje német nyelvű, de alul rajta van, hogy "Tokajhegyaljai Állami Gazdaság Borkombinát"...

2013. dec. 8. 12:32
 1/4 anonim válasza:
79%

Sajnálom,nem értek a borokhoz,de egy ilyen sajnos szerintem 10.000 a nagyon maximum...

Egy ilyet találtam a vaterán.: [link]

2013. dec. 8. 12:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha szerencséd van 5-10 ezerért el tudod adni.

Ez a legkisebb puttonyszámú aszú (amit az előző válaszoló linkelt az 6 puttonyos)

Az 1983-as még nem "nagyon régi bor"

Ahhoz már túl régi, hogy élvezhető legyen (ha a tárolási körülményeket nézzük, akkor szinte ihatatlan), muzeálisnak meg túl fiatal.

Esetleg egy olyannak megpróbálhatod eladni, akinek 1983-ban volt valamilyen "eseménye" (akkor született, vagy akkor házasodott)

A neten több ugyanilyen (1983-as 3 p-s) bort is hirdetnek.

2013. dec. 8. 21:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Nyári kánikulában a szekrény tetején biztosan van 30 fok. Ez pedig nem a legjobb tárolási hőfok egy bor számára.

Ha álló helyzetben tárolod a palackot és a dugója összeszáradt, és a levegő már évek óta átjár rajta, akkor sajnos a bor már sokat veszített élvezeti értékéből. Ha nagyon barna lett, Te se idd meg!

2013. dec. 10. 15:04
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát meginni sztem nem is fogjuk :D Ám nem az enyém, tudom hogy nem így kellett volna tárolni, habár nem vagyok borszakértő, de a legtöbben tudják hogy a normál bortárolók nem hiába döntöttek, kell hogy nedves maradjon a dugó... Mindegy is... a kérdésemet úgyis kíváncsiságból tettem fel. A címke rajta mint utóbb kiderült meg azért német, mert párom anyjának érettségijére adták a német ismerősei, úgy palackoztatták be ajándékként...
2013. dec. 10. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!