Borkóstolóhoz milyen borkorcsolyát és sajtokat ajánlanátok?
Baráti társasággal fogunk nálam borozgatni, amelynek során az alábbi borokat tervezem kínálni:
Budai Irsai Olivér, száraz (2011, Nyakas)
Badacsonyi Zeusz, száraz (2012, Kutatóintézet)
Olaszrizling - Rózsakő válogatás, félszáraz (2012 Barna pincészet, Ábrahámhegy)
Cserszegi Fűszeres, félédes (2007, Decsics, Rezi)
Zempléni
Kékfrankos, száraz (2006, Weninger, Sopron)
Villányi Portugieser, száraz (2010, Bock)
Satöbbi, hárslevelű, késői szüretelésű (2008, Dobogó, Tokaj)
Mi a véleményetek az összeállításról, és mit ajánlanátok hozzá fogyasztásra? Sajtos pogácsára gondoltam, sajtos roládra, sajttálra, meg koktél paradicsomra, esetleg gyümölcsökre....
A tokajit meg kifelejtettem: ahhoz valami mézes vagy lekváros, édes süti, ilyesmi. A karamell inkább, a vanilia kevésbé. Itt is attól függ, ennyire érlelt(oxidált), milyen aromák vannak benne. Pl. egy Tramini egy érett kék-sajttal nagyon jó párost képez. A Hárslevelűben inkább hársmézes, virágos aromák vannak.
Egyébként ilyen kóstoló falatkák mellett ételekhez is lehet bort kóstolni, ott is elő tud jönni a szinergia hatás (1+1>2) :) Az aszalt paradicsom, ha nem túl fűszeres OK, az olíva már inkább csak borkorcsolya (jól lehet rá inni). Barrique (vörös) borhoz mehet vaníliás íz, vagy füstölt sajt, ezek az aromák benne vannak a borban is. Jó mulatást!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!