Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A forralt borban kb. hány %...

A forralt borban kb. hány % alkohol marad meg?

Figyelt kérdés
2013. nov. 25. 15:37
 1/3 Phoney ***** válasza:
Mivel ténylegesen nem forralják, ezért majdnem az összes, de hígítani is szokták egy kicsit.
2013. nov. 25. 16:11
 2/3 A kérdező kommentje:
Megfeledkeztem róla és ki is futott, szóval ez bizony felforrt :-D. Szoktam bele vizet is tenni, most a második bögrével iszom, de nem érzek semmit. Ha simán borból innék meg két bögrével, már fejre álltam volna.
2013. nov. 25. 16:46
 3/3 anonim ***** válasza:

A forralt borban nem a vizet akarjuk benne felforralni, hanem az alkholot.

Az etil-alkohol forráspontja 78,4°C. A vízé 100°C. Ha már zuborog a forralt bor, az már sok neki!

Egy jó forralt bort elég 15-20 percig forralni 80°C környékén. Persze attól függ, mennyire akarjuk meghagyni a az alkoholt benne. Bár ilyenkor inkább az már másoktól is hallott vízzel történő hígítást ajánlom inkább. 1/4, 1/5-öd arányban még nem zavaró - imho.

2013. nov. 27. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!