Az miért van, hogy az emberek többsége bunkó, kötekedő lesz a különféle több alkohol elfogyasztása után, én viszont empatikusabb, rendesebb vagyok abban az állapotban?
Ez sok mindentől függ. Környezettől, egyéntől, hormonszinttől...
Magas tesztoszteron szinttel rendelkező emberek agresszivak lesznek. Az alacsonnyal rendelkezők általában empatikusabbak. Az alkohol növeli a tesztoszteron szintet, ami agresszivitást válthat ki.
Környezet sokat befolyásol. Egy alacsony tesztoszteron szinttel rendelkező férfi, aki általában empatikus, hölgy jelenléte mellett könnyebben kell ki magából. Társaságban szintén kötekedőbbek az emberek részegen. Az is, aki alapvetően empatikus beleköt a falkán kivüli emberekbe.
Egyéntől, a személyiségjegyeidtől. Például, találtak összefüggést alkohol fogyasztás és agresszivitás között az antiszociális jellemű emberekben.
"hölgy jelenléte mellett könnyebben kell ki magából." * Ha inzultálják...
Jól sejtem,hogy itt nem lehet szerkeszteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!