Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Jeges feles (jég pohár)...

Jeges feles (jég pohár) "felhasználási tippek"?

Figyelt kérdés

(Ha nem érdekel a story, kérlek csak a csillagok alatti részt olvasd :) )


Meglepi bulit szeretnék a páromnak, és a jókedv fejében, sok meglepivel is kedveskedek a vendégeknek, hogy ne legyen az az átlagos házibuli. Már egy ideje nézegettem a jegesfeleses poharat, de most jutottam el odáig, hogy meg is vegyem. Kipróbáltam, szuper, DE:


Hamar kilyukad (Olvad), voltam olyan hülye, hogy szobahőmérsékletű üdítővel próbáltam ki, és egyből kilyukadt az alja. A maradékot visszatettem, hagytam még fagyni pár óráig, és utána már jobban bírta, de miután egy darabig benne volt (kb1 perc) az is elkezdett kilyukadni.


***************************************

Kb 17-en leszünk, alkohol lesz benne természetesen, azt pedig nem igazán szeretném kifolyatni. De mire 17 felsespoharat kiszedek a mélyhűtőből, és oda is eljutok, hogy mindenkinek teletöltöttem és mindenki beteszi a kezébe, hogy koccintson, elég valószínű, hogy elolvad.


Mit kéne tennem, hogy tartósabb legyen a jég?


(Ilyenek eszembe jutottak, hogy tegyem előtte mélyhűtőbe az alkoholt, de mindenki magának hoz, és 17 üveg nem fog beférni, meg welcome drink lenne, szóval ideje se lenne annyira kihűlni)

az is, hogy a hűtőbe tároljam a tálcát, amire majd teszem, de nem tudom, hogy annak van-e jelentősége. Esetleg valami tippek, mondjuk olyantól, aki már csinált is? Köszönöm!


(Bár most írás közbe eszembe jutott, hogy esetleg még a vendégek jötte előtt már úgy teszem a mélyhűtőbe a feleseket, hogy tálcán vannak, és azzal elég sok időt spórolok meg, de azért még várnám az ötleteket.)


A viccekkel kíméljetek kérlek.

Előre is köszi.

L/18



2013. okt. 21. 19:37
 1/5 Phoney ***** válasza:

A poharak vegyék át teljesen a fagyasztó hidegét, ez kb -20 fok, nem feltétlenül elég hozzá pár óra. A (lehetőleg fém-) tálcát szintén a fagyra lenne érdemes tenni, a welcome drinknek szánt töményet pedig 2 nappal korábban sem ártana betenni, persze üvegestül.


Ha a tálca, a tömény és a poharak egyaránt -20 fokosak, akkor sokkal nehezebben fognak szétolvadni.


Meleg italban viszont ne is gondolkodj, sőt, olyanban se nagyon, ami sima hűtőben volt.

2013. okt. 21. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Sajnos az alkohol megoldhatatlan, de abban reménykedek, hogy november közepén lesz annyira hideg, hogy valóban "jég hidegen" hozzák, aztán kénytelen leszek a hűtőbe betenni, vagy a mélyhűtőbe, HA befér, mert ezt magamnak sem tudom megígérni :/ De a fémtálca meglesz, és a poharakat is már vagy 1-2 héttel előbb el fogom kezdeni gyártani, hogy minél több legyen.

Köszönöm szépen az ötletet! :) Segített!

2013. okt. 21. 20:17
 3/5 bamboochatheone ***** válasza:
Előre készülj! Csináld meg a poharakat és töltsd is meg őket a vendégek érkezése előtt egy tálcán. 17 kis pohár nem olyan nagy hogy ne férjen el szépen összetologatva. Amikor mindenki megérkezett akkor tálca elő, osztás és mindenki örül hogy jéghideg az itala és a pohara is. :D Ez csak egy ötlet de ez a legjárhatóbb út szerintem.
2013. okt. 21. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Fogadj el tippet egy kocsmai dolgozótól!

Feles poharakat tedd a fagyóba, valószínű hogy az alkohol nem lesz olyan meleg.

Jéghideg pohárban kínáld az alkoholt, nem kell jégpohár.

2013. okt. 21. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

De már beszereztem a jégpoharakat (mármint a szilikon formát) és ez nagyon nagy újdonság számomra, meg mindenki más számára is :)


Sajnos kitölteni nem tudok, mert elég nagy költségekkel jár agy is a buli, nagyrészt összedobjuk a cuccokat, de nem tudok még egy üveget venni amit elosztok a többiek között, ráadásul majd jönnek a dolgok, hogy neki pálinka kell, neki vodka, neki blabla, és annyi félét nem tudok venni :) Úgyhogy sajnos ezt a problémát valahogy le kell győznöm.


Itt a jégpohár a lényeg, nem a hideg feles, de amúgy sem lenne kivitelezhető, mert jégpohárból annyit csinálok amennyi befér a mélyhűtőbe, üveg felesből pedig kb 2 darabom van :)


Az előre berakós, tálcás ötletet nagyon jónak tartom (nem csak mert én is gondoltam rá :D), azt mindenféleképpen megcsinálom, mert addig se olvad, amíg kiszedném, ha nem úgy csinálnám.


És az ételfestékes megoldásról mit gondoltok? Ma azzal is kísérleteztem, nagyon keveset tettem bele, de a pirostól gyönyörű rózsaszín lett a pohár. Épen annyit, hogy annyira fogta meg a kezem, hogy kézmosásnál már le is jött, így nem zavaró. Csak a konkrét kérdésem az lenne, hogy vajon attól jobban olvadhat (1 csepp), vagy nem befolyásolja? Jó lenne piros-kék-zöld jégpoharakat csinálni. :)

2013. okt. 21. 20:59

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!