Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Nektek mi a véleményetek az...

Nektek mi a véleményetek az ilyen olcsó 3-4%-os import sörökről?

Figyelt kérdés

Én úgy vagyok vele,hogy inkább megveszem az ászok,borsodi,dreher,miller,kozel,steffl,derher bak söröket.Jobb a drágább.Ha nincs rá pénzem,inkább iszom helyette vizet,de azokért az olcsó löttyökért kár egy fillért is kiadni.Olyan,mintha a doboz alján lévő sört felhígítanád szódavízzel.

A múltkor a Penny Marketben kíváncsiságból vettem egy doboz Kewer nevű sört,3%-os volt.A villamosmegállóban megkóstoltam,de úgy ahogy volt,dobtam is bele a kukába,semmi íze nem volt.Nem is értem,hogy lehet ilyen söröket árulni?Igazolódott a mondás:Olcsó húsnak híg a leve.A Guinnes nevű Ír feketesört próbáltátok már?Keserűbb a többi sörnél de aki szereti a különlegességet annak bátran ajánlom!

2013. okt. 19. 15:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Persze, hogy rosszak, de olcsó. A tablettás bort is megveszik, sőt, akinek igazán nincs pénze, de kell neki az alkohol, el nem hiszed miket meg nem isznak...
2013. okt. 19. 15:13
 2/15 anonim ***** válasza:
Nekem konkrétan jobban ízlik jó pár import sör, mint a magyar, bár én az ugyanolyan árban lévőket veszem, ha veszek nagyritkán. Nem vagyok egy nagy sörös, de az itthoni söröknek nekem elég kellemetlen íze van, olyan egérpisa mellékíz kb. Nem leakarom szólni a magyar söröket, de nekem jobban bejöttek a külföldi sörök, főleg a kukoricasör.
2013. okt. 19. 15:33
 3/15 anonim ***** válasza:
Egyébként a második válaszolónak tökéletesen igaza van. Az itthoni sörök ihatatlanok.
2013. okt. 19. 17:07
 4/15 Phoney ***** válasza:

A 4% és afölöttiek egy része olcsóbban is utoléri vagy éppen veri a hazai márkákat, amik ugye szintén rég nem 5%-osak... az itthoni márkáknál elkérik egy rendes sör árát egy üveg viccért – erről sokkal inkább megvan a véleményem. A borsodi és barátai áráért 1-1 sörkultúrával bíró országban olyan söröket lehet inni, amiket itt importként 4-500-ért vesztegetnek.

Persze, elfogadom én, hogy ide elég jó a borsodi, csak akkor miért kerül ennyibe.

2013. okt. 20. 09:07
 5/15 A kérdező kommentje:
Na-na,azért ne itéljünk ilyen elhamarkodottan!Valóban van itt Magyarországon olyan sör,amit én sem innék meg,az pedig a szalonsör,meg a kőbányai.Ezt a kettőt széles ívben kerülöm,mert semmi ereje,íze nincsen.Amit korábban említettem,a borsodi,arany ászok,dreher,azok bejönnek.Érdekes,hogy azt mondjátok ezekre,hogy íztelenek,akkor mégis miért fogy ezekből olyan sok naponta?Az igazi finom sörök,meg azok nagyon drágák,mert eleve importálva vannak,és nem mindenki tudja megfizetni.Egy jó tanács!Aki szereti a sörkülönlegességeket,az menjen el Budára,a halász utcában van a Belga sörök háza.Na ott aztán a vevő kedvére válogathat,ha bírja anyagilag.
2013. okt. 20. 13:09
 6/15 A kérdező kommentje:
Kedves 3.válaszoló!Nem minden magyar sör ihatatlan,nagyon tévedsz!Annál inkább az olcsó import sörök olyanok,mint a mosogatólé.Ilyenekre gondolok mint a sárkány sör,adambrau,riesenbrau,aranyfácán,ghibehoff,königsbrau,aranysas,kewer. A Lidl-ben árult argus sörök is egytől egyig csatornalötty!
2013. okt. 20. 13:19
 7/15 Phoney ***** válasza:

Hogy-hogy miért fogy, hát mert alkohol van benne, úgy pedig a lóhúgyot is meg lehet szeretni. (Kiváló példa erre a hibás házipálinka, amiben kábé jobban érezni az ecetet, mint az alkoholt, és sokaknak mégis ez jelenti az igazijóházipálinkát. Az sem ízlés, hanem megszokás kérdése.)

Aki meg azt hiszi, hogy nem az alkohol miatt issza az ilyen söröket, az egész egyszerűen csak nem veszi észre, hogy egyetlen üveg sör élményéhez is hozzátartozik az alkohol hatása; nem olyan könnyű azt elválasztani az ízélménytől, mint egyesek hiszik. Az ilyen szintű sörök szeretetére mondják, hogy ez nem tanult ízlés, hanem stockholm-szindróma...

Persze az elfogadható minőséget mindig egyéni igények határozzák meg, de a magyar söröknél pl. egyértelmű minőségi kompromisszum az, hogy a komlót és a malátát is kispórolják, aztán még jól fel is vizezik (5% alatti alkohol). A borsodi konkrétan védekezett is ilyennel, hogyhát túl drága a komló, kell a kén is mellé. Érdekes, hogy a cseheknél meg németeknél ennyiért kapsz a sörbe komlót meg malátát is. Vagy hogy az import Staropramen éveken át jó volt 200-ért, most meg a licenszes ugyanennyiért egy hányás. Érdekes, hogy ha itthon gyárták, akkor már rögtön nincs pénz 100% malátára, meg értelmes komlóra.

2013. okt. 20. 14:27
 8/15 anonim válasza:
Arany ászok? Dreher? Na ettől tud fájni a fej! Hát ezek is elég gagyi sörök! Szerintem a barna szalon, és a Dreher bak kiváló. De tudod, aki már a villamosmegállóban belekóstol, az miért húzza le a "jó kis import" söröket (amiknek nagy része egyébként itt készül nagy cégeknél: Dreher, Heinken, Borsodi, Pécsi Sörgyár). A magyar hozzá szokott a rossz minőségű sörökhöz, amiket a sörgyártó cégek tudatosan rontanak, mert a haszon érdekévben kispórolják a jó alapanyagot!
2013. okt. 20. 14:58
 9/15 A kérdező kommentje:
utolsó válaszolónak üzenném: már ne is haragudj,de nekem se az ászoktól,borsoditól még idáig nem volt semmi bajom,főleg,hogy semmiféle tömény itallal nem szoktam keverni,az a sör amit a villamos megállóba megkóstoltam,99 ft-ért kínálták,én csak kíváncsiságból kóstoltam meg,de mivel nem volt semmi íze,ezért dobtam ki.Én csak egy kérdést tettem fel...
2013. okt. 20. 17:28
 10/15 anonim válasza:

Igen, elnézést kérek a tapintatlan megjegyzésemért. Valóban a kérdésére nem adtam választ. Ezek a sörök valóban ihatatlanok, de mivel hazánkban az ára miatt jól fogy, a gyártók nm tesznek semmi a minőség javításáért. Persze olyan országban, mint Csehország, ahol a legolcsóbb sör is jobb ízű, mint itthon esetleg bármelyik középkategóriás (ott nem lenne létjogosultsága az ilyen "terméknek"), is ezt a tényt bizonyítja . Sajnos a magyarnak a sz@r sör is megfelelő. Valóban, olcsó sörnek rossz az íze! (itthon) Minőségi söröket Budapesten nem csak a Halász utcában lehet kapni, hanem van egy másik nagyon jó kis bolt - merem ajánlani - Kertész utca 42-44 , nyitva: h-szom.: 14-21.

[link]

2013. okt. 21. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!