Almabort hogyan daráljam, préseljem?
Szóval termett váratlanul sok alma, megenni, fagyasztani már nem tudjuk, bort kéne belőle csinálni. De nem a neten található 1kg cukor, 1kg alma, 5l víz recept alapján.
Biztos kell bele cukor, de nem ennyi, és nem ilyen formában. Szóval... :)
Mivel daráljam le a nagyobb mennyiségű almát, hogy ki is tudjam préselni azt? (akár mázsákról is beszélhetünk)
Szóval a húsdarálóval az a hiba, hogy ha azon ledarálom, pépes lesz, és ha betöltöm a szőlőprésbe, akkor kifolyik az egész, nem tudom lepréselni.
Húsdaráló, és valami vászonzsákba bele, és úgy a présbe? Hol lehet kapni erre alkalmas zsákot?
Vagy ha valakinek bármiféle ötlete van, hogy házi körülmények közt, de nagy mennyiséget mivel tudnék ledarálni, aprítani?
Illetve magozzam-e az almát, vagy jó az úgy?
Előre is köszi!
Hát elérkezett az idő, csinálok almabort. :)
De van pár kérdés még..
-Mennyi borélesztő kell 1 hl borhoz?
-A cukrot 2-3 részletben adjam hozzá? Ha igen, kb milyen időközönként?
-Forrásnak mennyi helyet hagyjak? 1/4-ed, 1/3-ad kb?
-Mi baja lesz, ha megbarnul? Ugyanis egy kézi darálóval állok neki, de mivel préselni is kell ugye, biztos, hogy meg fog barnulni.
Köszi!
Tápsó? Mennyi?
Hát, többet már nem darálok hozzá.. Vagy baja lesz, ha félen van a hordó, miközben forr?
Köszönöm!
Értem, köszönöm!
Kotyogó van, de ugye préselés közben már érte oxigén bőven...
Persze, amint kiforrt, átfejtem valamibe. Ha más nem, palackokba. :)
Namármost... Ez az [link] oldal, amit mindenki ajánlott, azt írta, hogy 12-24 dkg cukrot tehetünk bele literenként. (Nem kívántam rossz eltarthatóságú bort csinálni.)
A must 14 fokos volt, cukor nélkül.
Beleraktam a 35l-be 2kg cukrot, azaz literenként nem adtam hozzá 10dkg-ot. (5-6 deka asszem, most nem számoltam utána jobban :D)
Így lett a must 17-18 fokos. Tegyek még hozzá, vagy már elég ez a cukormennyiség?
Szombaton daráltam, préseltem, cukroztam, borélesztőztem, melegítettem egy részét, de még ma nem indult be a forrás. Ma megkapta a tápsót (2/3-át, a többit a forrás vége felé kell a csomagolás szerint).
Mit csináljak? Vagy várjak türelmesen?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!