Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 96-100 %-os alkohol (elméleti...

96-100 %-os alkohol (elméleti kérdés)?

Figyelt kérdés

Pálinkafőzés során az első párlat ha jól tudom 60-70%-os, és ezt higítják desztillált vízzel fogyaszthatóvá. De hogyan "erősíthető" tovább ez tisztaszesszé, ami 96-100 %-os???

(nem akarom megcsinálni, csak érdekel...)



2013. okt. 5. 11:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%.ost soha nem tudsz előállítani,bármilyen komoly desztilláló berendezésed van.Ipari etil alkohol is 98% Denaturált szesz,ami a leges leg töményebb.Tisztaságilag van benne minden Benzol stb..Viszont Ha átlagon fölölit akarsz pálinkáknál is,esetleg valami Gyümölcsel,biológiai erjedéssel lehet fokozni.
2013. okt. 5. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha újra desztillálod akkor az első párlat megint töményebb lesz, hogy mennyire az a desztilláló berendezés kialakításától függ.

Ismét újra (újra) desztillálva eljuthatsz 96%-ig.

96 % fölé nem lehet menni hagyományos desztilláló berendezéssel, erre a célra más eljárások és eszközök vannak.

2013. okt. 5. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
6%
Az alkohol folyamatosan párolog, ezért nem létezik 100%-os.
2013. okt. 5. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem az első, hanem a második lepárlásnál lesz 60-70%-os és azt hígítjuk ihatóvá. A többit már leírták.
2013. okt. 5. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Akkor lényegében nem kellene mást csinálni, mind a cefrét lefőzni, az így kapott lét pedig még 3X - 4X ismét lefőzni úgy mint az első adagnál?
2013. okt. 5. 14:22
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Az alkohol illékonyabb mint a víz,ezért nem is tud a levett Frakciók után sokkal jobban töményedni.Viszont a Metanol-nak meg alacsonyabb a párolgáshője,és minél kevesebb van belőle annál tisztább,és nem lesz az ,hogy húúú bacccca meg,piszokul fáj a fejem,ha bevágok belőle irgalmatlan mennyiséget másnap :)
2013. okt. 5. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Hy!

Nekem első főzésre lejön 35fokos ,a másidiknál már jóval erősebb szesz jön ki.

Amivel tudod fokozni hogy a cefrédből erősebb alkohol jöjjön ki és több az a cukrozás(akkor veszít az aromából és törvényileg tiltva van és fejfájós pia lesz belőle utóízzel),amit még érdemes használni az a pektinbontó enzimek(kb 1000-1300ft közt mozog 10g) ,nos ha ilyennel is beoltod meg élesztővel akkor a cefrédnek erősebb alkoholfoka lesz amiből az első főzésnél erősebb pálinkát tudsz főzni!És minél érettebb a gyümölcs annál több és erősebb szesz folyik ki.

Szóval ha egymás után kifőzöd a páleszt akkor lehet erőset csinálni,de 100%-at nem mert olyat nem lehet előállítani.És mégvalami:ha többször főzöd le akkor sok lesz a veszteséged mert lefőzésnél is kevesebb jön le és az előpárlatot is el kell venni.

2013. okt. 6. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!