Pálinkafőzésnél az első főzésnél miért nem kell elvenni a réz elejét?
Figyelt kérdés
2013. szept. 26. 21:10
1/2 Phoney válasza:
Mert annak a szennyeződései úgysem kerülnek bele a finomítás középpárlatába, magyarul a kész pálikába, úgyhogy csak fölöslegesen vennél el belőle alkoholt.
A rézelejében kétféle szennyeződés van: a legillékonyabb vegyületek és a csőből kimosódott „kosz”. Az előbbiek a finomításnál is a rézelejébe kerülnek, az utóbbiak meg eleve nem is desztillálnak.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2013. szept. 27. 13:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!