Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan tudnék itthon valamilye...

Hogyan tudnék itthon valamilyen alkoholos italt előállítani? (Csak ne a szőlő-bor kombinációt mondjátok)

Figyelt kérdés
MInden jöhet a témával kapcsolatban
2009. nov. 4. 21:42
 1/10 anonim ***** válasza:
baileys... most csináltam, egy pici rum kell hozzá, meg tej és tejszín valamint mogyorókrémpor... isteni
2009. nov. 4. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Hagymapálinkát tudsz készíteni, csak etil-alkohol kell hozzá, azt meg kapsz a gyógyszertárban. Az egyik kérdésnél azt hiszem, le is írták a receptjét.
2009. nov. 6. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim válasza:
a baileys receptjét leírnád kedves válaszoló? :)
2009. nov. 7. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

fél liter tejszín, 2tubus sűrített tej, 1csomag mogyorókrémpor (én Arankát vettem, ha nincs mogyorós, akkor jó a csokis is), vaniliás cukor, tej rum.


a tejszínt összekevered a sűrített tejjel, csomómentesen hozzákevered a krémport, majd a cukrot. Izlés szerint teszel bele rumot, kb 2-3 deci kell attól függően milyen erősen szeretitek. Ha sűrű akkor tejjel higítod.


Ha ez a recept nem tetszik akkor a neten ezer féle közül válogathatsz, van dögivel:-)

2009. nov. 7. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Igazi ínyenc finomság, kifejezetten női itóka a Visináta, ami nem más mint házi meggylikőr - erdélyi specialitás. Ha egyszer megkóstolod nem bírod majd abbahagyni...:)

[link]

2009. nov. 9. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim válasza:
mézsört. keress rá google-ön elég jó az íze, meg kb olyan erős mint a bor
2009. nov. 9. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Minden évben elhatározom, hogy készítek az ünnepekre valamilyen likőrt. Féltem, nem fog sikerülni. Talán ezért soha nem került rá sor. De 2 napja vettem 1 liter vodkát...

Hozzávalók:

3-4 db jópofa narancs

1 jópofa citrom

1,5 dl víz

Sok- sok cukor

citromsav

Fahéj, szegfűszeg...ki mit szeret bele

A narancsok és a citrom héját vékonyan lereszeljük, hogy fehér rész ne nagyon kerüljön bele. Egy tálba rakjuk, és ráöntjük a gyümölcsök levét. A vízet felforraljuk és kb. 25 dkg cukrot elkeverünk benne. A szirup felét és a narancslét elvegyítjük ízlés szerint és fűszerezzük, majd néhány órán át állni hagyjuk.

A pihi után egy tiszta üvegbe szűrjük a gyümölcsös szirupot és ízlés szerint vodkával felöntjük. Ha nem elég savanyú akkor pici citromsavat szórunk hozzá, ha tömény akkor szirupot ...

2009. nov. 9. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Rizspálinka készítése házilag:

Egy 5 literes üvegbe kell fél kg rizs,4 dk élesztő szétmorzsolva. 5 cm fahéjrúd,1 szál vaniliarúd,5 db szegfüszeg,10 dk mazsola,2 db karikára vágott citrom.

+,5 liter vízben 1,5 kg cukorból szirupot főzünk.lehűtjük és az üvegben levőkre öntjük.Celofánnal lekötjük az üveget,a tetejét hústűvel több helyen kilyukasztjuk.Hűvös helyen 28 napig érleljük.

Átszűrjük,és 2-2,5 kávéskanál mandulalikőrt adunk hozzá.

2009. nov. 10. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Én pont ma kezdtem el mézsört csinálni...

[link]

2009. nov. 10. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

A kvász hagyományos orosz ital, amelyet rozskenyérből készítenek a vízben oldódó anyagok kivonásával, majd cukrot adnak hozzá és erjesztik. Nagyüzemileg és házi körülmények között egyaránt elkészíthető. A minden háztartásban keletkező kenyérhulladék a kvászkészítéshez kiváló alapanyagként szolgál. Ennek a kenyérből készített italnak nagyon kellemes íze, aromája van, jó szomjoltó, továbbá a benne lévő extraaktív és erjesztett anyagoknak köszönhetően tonizáló hatása is van. A kvászban lévő tejsavképző baktériumok kedvezően hatnak az emésztési folyamatokra. A kvász jó tápértéke a könnyen emészthető fehérjéknek, cukroknak, szerves savaknak, vitaminoknak és ásványi sóknak köszönhető. A kvász alapvetően üdítőital, de az orosz konyha alapanyagként is használja. Orosz és ukrán földön sokféle kvászt készítenek, korábban eléggé féltett receptek alapján. Az egyik legelterjedtebb recept az alábbi:


Hozzávalók: 80 dg friss vagy 40 dg száraz rozskenyér, 4–9 liter víz, 1–2 pohár kristálycukor, 1 pohár élesztő kovász, 1–2 evőkanál mazsola. Az élesztőkovászhoz 0,5–1 dg élesztő, ¾ pohár meleg forralt víz, 1 teáskanál kristálycukor, 1 evőkanál búzaliszt.


A friss rozskenyeret kis darabokra szeleteljük, szárítsuk ki sütőben kétszersült jellegűre, majd rakjuk bele egy nagy fazékba s forrázzuk le (nagyon forró vízzel). Keverjük össze, majd fedjük le fedővel és hagyjuk hűlni 3–4 órán át, közben időként keverjük át. Az elegyet szűrjük át gézen, majd a 23–30°C-os tiszta léhez adjunk kristálycukrot és élesztő kovászt. Ezután szobahőmérsékleten hagyjuk erjedni mintegy 12 órán át (a hab megjelenéséig). Az így kapott nyers kvászt újra szűrjük át gézen, majd töltsük szét üvegekbe, kevés szabad helyet hagyva a tetején, majd 1–2 szem mazsolát mindegyikbe tegyünk bele. Az üvegeket szorosan zárjuk le, a dugókat dróttal erősítsük az üveg nyakához, és hagyjuk érni.1–2 nap múlva a kvász fogyasztható. Nagyon kellemes savanykás-édes ízű és kitöltéskor habzó ital.


Élesztő kovász készítése: Az élesztőt morzsoljuk szét és oldjuk fel a meleg forralt vízben, adjuk hozzá a cukrot és a lisztet, majd hagyjuk állni meleg helyen 1–2 órán át. Ezután használhatjuk fel a kvász készítéséhez.

2009. dec. 29. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!