Miről lehet felismerni az utópárlatot?
Figyelt kérdés
2013. szept. 8. 18:27
1/3 Phoney válasza:
A savanyú fazékízéről.
(Persze némileg megnehezíti a helyzetet, ha a pálinka hibás cefréből fő, és ezért eleve savanyú...)
2/3 A kérdező kommentje:
Értem meg még azt hallottam, hogy annak a színén és a az alkhohol fokán is látszik csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi
az a dolog amiről a lehető legnagyobb eséllyel lehet megállapítani, hogy melyik már az utópárlat!
2013. szept. 9. 22:06
3/3 Phoney válasza:
Kizárólag illat és íz alapján lehet holtbiztosan elválasztani a párlatrészeket. Ha ez már egyszer megtörtént, akkor onnan már tudni lehet, hogy annál az üstnél hány fokon kezdődik a szíve és az utópárlat, de elsőre íz alapján lehet belőni. Mikor a lejövő szesz 50 fok környékén van, már érdemes kóstolni. Normális esetben 10-20 pohárba gyűjtik össze az utópárlat környéki részt pár centenként, és utólag válogatják ki, hogy hol kezdődik az utópárlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!