Melyik szeszes ital hizlal a legjobban?
"Amelyikben a legtöbb alkohol van." – Hát ez elég nagy hülyeség, mert az erősebből ugye kisebb adagot töltenek (egy feles vodkában és egy korsó normális sörben ugyanannyi alkohol van, sőt, jellemzően a korsó sörben van több), meghát az ember attól függően iszik valamiből 1 vagy több pohárral, hogy mennyire csapja fejbe.
A likőrök és az édes borok/pezsgők hizlalnak a legjobban, mert azok az adott alkoholtartalom mellett még lényeges mennyiségű cukrot is tartalmaznak. Ráadásul a cukrosból többet bír/mer inni az ember (az „ártatlan” íze és az alkohol lelassuló felszívódása miatt egyaránt).
A tejszínlikőrt bőven üti a valódi krémlikőr (ti. az Irish Cream-ben – amiről a magyar elnevezte „krémlikőrnek” a tejszínlikőröket – a „cream” NEM krémet, hanem tejszínt jelent, a tényleges krémlikőr pedig a rommá cukrozott (ezáltal krémesen szirupos) „créme de” előtagú likőröket jelenti, pl. mentából, feketeribizliből, stb.
Ezek akár 2× annyi cukrot is tartalmazhatnak, mint alkoholt, pl. 20% alk, 400 g/l cukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!