Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Metil alkohol kimutatása a...

Metil alkohol kimutatása a pálinkából hogyan?

Figyelt kérdés
Az érdekelne,hogy lehet kimutatni főzés közben mert van egy haverom aki eddig akárhányszor főzött váltig állitotta ebben nincs metil.Mert kéken éget szerinte a metil pirosan ég és édes a cigi is utána ezután meg nem ezért sosem fog fel semmit az elejéből megittuk és semmi bajunk nem lett tőle még másnaposak sem lettünk de szerintem nem lett tisztább mint ha lavór alatt főzték volna amitől már sok ember kapott rákot.Hogy tudnám meggyőzni ,hogy nincs igaza még ha hülye emberek tele is beszélték a fejét baromságokkal mert a szép szóra nem hallgat én meg nem akarok ilyen szennyet inni.Kéne valami módszer amivel lehet bizonyitani,hogy eben van metil de olyan volna jó amihez nem kell egy komplett labor.
2009. okt. 27. 06:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Éppen az a veszélye, hogy nem veszed észre, csak ha már megvakultál, rosszul vagy. Nem kellene ilyeneket inni, főzni. Másrészt pedig a vámosoknak elég vastagon fog a ceruzájuk, ha büntetésre kerül a sor. Márpedig a pálinkafőzésnek iszonyú szaga van.
2009. okt. 27. 08:02
 2/8 anonim ***** válasza:
31%
ezt az emberek állandóan összekeverik. Az alkohol ETIL alkohol. Ha METIL alkoholt iszik valaki , akkor egy-két pohár után valószínű gyomormosásra kellene vinni...
2009. okt. 27. 08:16
 3/8 anonim ***** válasza:
sztem legegyszerűb, ha veszel neki egy palack denaturált szeszt, abban van metil alkohol, ezt rá is írják, aztán nézze meg, hogy milyen lánggal ég. Piros nem lesz, elárulom:) Édesmeg végképp nem, bár azt annyira nem kéne letesztelni.
2009. okt. 27. 08:53
 4/8 A kérdező kommentje:
Kösz a tippet a denaturált szeszes dolgot még ma kipróbálom bár nincs rajta feltűntetve csak az etil alkohol de szerintem elég mocskos egy valami.Másrészt ezt a vörös láng dolgot én is baromságnak tartom mert a kék láng ugyebár a tökéletes égést jelenti.
2009. okt. 27. 17:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Pont azért denaturálják, hogy ne lehessen meginni! De emiatt nincs rajta a szeszadó.
2009. okt. 30. 00:48
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Gyümölcsből főzött pálinkában nincs metil. A haverod csak nem olyan hülye, hogy faszeszt rakna bele.
2012. szept. 16. 22:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Van benne! Ha jól tudom, ezért nem lehet a teljes főzetet elfogyasztani. Ennek utána kell olvasni szakirodalomban, most, hogy legális a főzés van bőven infó róla a neten!
2012. szept. 16. 23:54
 8/8 anonim válasza:
Nem tudom, be lehet-e szerezni egy átlagembernek, de bórsav kell hozzá. Belerakod a pálinkába, meggyújtod, ha zöld, van benne metilalkohol.
2013. márc. 7. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!