Hogyan keverik a martinit?
Amikor martinit kevernek egy amerikai filmben, nem a Martini vermutokról van szó, hanem egy azonos nevű koktélról.
Ez egy rész ginből és hatodannyi (vagy kevesebb) száraz vermutból áll (ami lehet akár Martini Extra Dry is, de nem biztos, hogy a koktél innen kapta a nevét), jéggel összerázva vagy keverve, koktélpohárba szűrve, olajbogyóval vagy citromhéjjal díszítve/ízesítve.
Később gin helyett vodkából is készítették, de ezt sokan nem tartják martininek (nyugaton ezt a fajtát jelenti a vodka-martini, vodkatini.)
A martinit vodkával, ginnel és vermuttal szokták keverni.
Nem egyszerre hanem a 3 közül valamelyikkel.
A pohár szélét citrommal megkenni, cukorba hempergetni.
Olívabogyót is lehet dobni bele.
Nem. Az üvegben kapható Martini egy vermut (fűszeres likőrbor). Amerikában pedig egy koktélt ismernek martiniként, ami ginből és kevés vermutból van. Két különböző ital.
Az amerikaiak eleve nem is értik, hogy Európában miért egy pohár vermutot kapnak, ha martinit kértek. Az USÁ-ban a Martini vermutokat emiatt nem is Martini, hanem Martini&Rossi márkanévvel címkézik (ez a cég neve), különben félreértés volna belőle. Mint ahogy az európai is csodálkozik, hogy az amerikai filmekben miért kell "keverni egy martinit", mikor azt ő egy palackozott italként ismeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!