Van itt olyan aki ért a vermutokhoz? (Kép lent).
Az alábbi képen látható 3 vermut.
2 Martini extra dry. Egyik 1994-es a másik 93-as.
A középső az egy Ampelos szintén száraz vermut.
Mindegyik bontatlan, csak az Ampelos parafadugós és ami hiányzik belőle az elpárolgott.
Az első kérdésem az, hogy mennyiért lehetne eladni ezeket?
A másik meg, hogy az Ampelos az mikori lehet?
Esetleg az elpárolgott mennyiségből lehetne valamire következtetni, de nekem nincs ebben tapasztalatom.
A válaszokat előre is köszi!
KÉP: [link]
20 évvel még nincs jelentős értékük (hacsak nem találsz madarat, ahogy az első is írta), főleg, hogy ez nem olyan italfajta, ami kimondottan jól eláll, habár többé-kevésbé azért iható marad.
Az Ampelos elvileg 1968–1987 közötti, ekkor működött Kertészeti Egyetem (utána Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem), ma a Corvinus Egyetem része, őket is megkeresheted a képpel. 40 évvel viszont egy köznapi minőségű vermut még mindig nem egy keresett dolog, úgyhogy ez is kizárólag valami vermutgurut (vagy általános magyar retrogyűjtőt), egyedileg kialkudott ár alapján érdekelhet.
Az élvezeti értékük minden valószínűség szerint alacsony, de biztosan nem ihatatlanok, szóval kóstolás nélkül semmiképp nem érdemes kidobni.
Köszönöm a válaszokat!
Az Ampelos-t megkóstoltuk és van egy enyhén kesernyés utóíze, de jó fless :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!