Milyen íze van ennek a görög italnak?
Ouzo - a gyomor zúzó! :))
Jellegzetes ánizsos íze van. Ahhoz tudnám hasonlítani mint a kanalas orvosságnak amit a gyerekeknek írnak fel, a torkukra.
Lehűtve kell fogyasztani. Nulla alatt, mélyhűtőben. Ekkor tejfehér szine lesz.
De lehet vízzel is higgítani.
Ha ettél már fekete negro cukorkát, akkor olyan, de jeges vízzel hígítva (kb. háromszorosára) már sokkal jobb, nem émelyítő.
Túl finomnak általában nem nevezhetők az ouzók, még a jobbak is csak erős közepest érnek az ánizsos italok között.
Finom ánizsízű. vízzel valóban tejfehér lesz, de fagyasztva nem, hanem jégkristály szerű. isteni, ahogy ropogtatni lehet. de óvatosan vele, mert itatja magát, de ütős.
ugyanez a bolgároknál a Masztika. nem kell félreérteni:)
A Ricard kb. a gagyi ouzók szintjén van, csak több benne az „anyag”, és a Pernod is csak azért ekkora szám, mert senki nem ismer jobbat. Az említésre méltó megfizethető ánizsos szesz a török rakinál kezdődik (Efe, Yeni), esetleg az Arvanitis ouzónál.
( Összehasonlításképp: [link] )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!