Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Normális ha hányingerem van...

Normális ha hányingerem van egy pohár bortól is?

Figyelt kérdés
Szeretek minden italt, de a bor és a sör gyenge pontom. A sör még elmegy, de a bor... egy pohárral sem tudok meginni. Ez változni fog? úgy értem ez is olyan hogy igyak sokat és megszokom, vagy hagyjam? fél pohártól már érzem hogy felfordul a gyomrom, ami baj mert ünnepségeken vagy alkalmakkor mindig bort nyomnak a kezembe...

2013. jún. 18. 14:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Ízlés kérdése.

Egyébként nem lehet, hogy rossz minőségű borokat kóstoltál? Értsd: kannás, dankó, vagy kontárházipincészet? Vagy esetleg nem az ízvilágodnak megfelelőt? Fiatalabb korában inkább az édes-félédeset kedveli a legtöbb ember, huszon-harmincéves korra viszont a legtöbben száraz-félszárazat isznak szívesen.

2013. jún. 18. 14:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Ezzel én is így vagyok. A bor elég sok savat csinál a gyomorban, attól van hányingered. Szerencsére nálunk a baráti körben mindenhol szokás megkérdezni, kit mit kér inni. Én inkább valamilyen likőrt szoktam választani, vagy ha van aszú, akkor azt, azoktól nincsen semmi bajom.
2013. jún. 18. 14:19
 3/10 anonim ***** válasza:
A lakosság jelentős része szenved hisztamin intoleranciában. Vélhetőleg neked is ez okozza a problémát. A hisztamin egy biogén amin, ami a fehérjék lebomlása során keletkezik. Hormonszerű hatása miatt szerepe van a gyomorsavtermelésben, az allergiás reakciókban és a gyulladásos folyamatok kialakulásában is. Az ételek közül pl. a kolbászokban, egyes sörökben, sajtokban, kovászos uborkában, borokban képződik nagyobb mennyiségű hisztamin. Mit tegyél ellene ? A legegyszerűbb hogy elhagyod azokat az ételeket amik ezt okozzák. Ha hirtelen erős reakciók lépnének fel, akkor kérlek fordulj szakorvos kollégához, akik kivizsgálják ezt a tünetegyüttest.
2013. jún. 18. 14:39
 4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszokat:) 18 vagyok, és a legjobb boroknál is ez a helyzet. Próbáltam édes vöröset és ugyan az a reakció csak talán többet bírok inni abból.
2013. jún. 18. 22:49
 5/10 anonim válasza:
Én egy kupica pálinkától rosszul vagyok. Azon kívül bármi jöhet.
2013. jún. 18. 23:44
 6/10 anonim ***** válasza:
Én sem bírom a bort, nem érdemes/felesleges erőltetni szerintem.
2013. jún. 20. 12:31
 7/10 anonim válasza:

én csak a fehér bort szeretem amúgy haverokkal sör vagy vodka.

14/f

2013. jún. 26. 10:56
 8/10 A kérdező kommentje:
14?:D bocsi lehet régimódi vagyok de nem vagy még fiatal a vodkához?:D lerombolod az agysejtjeidet :| vigyázz magadra mert csak egy van belőle :C ( mind1 nem akarok anyáskodni)
2013. jún. 26. 15:00
 9/10 anonim válasza:
Ên tom a bajod erre a teendő az hogy a borr elott egyél hust ês telegyomorrabidd
2013. júl. 4. 14:05
 10/10 anonim válasza:
Mèg ha csak a bort nem tudnám meginni,semmilyen alkoholt nem tudok meginni,undorodom tőle,még a bombontól is amibe alkohol van. 20 l
2013. aug. 20. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!