Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Almapálinkát szeretnék főzetni...

Almapálinkát szeretnék főzetni. Hogyan kell előkészíteni főzetéshez?

Figyelt kérdés

Kb 30-40 kg cefre lesz. Eddig megmostam az almát, összedaraboltam, szőlődarálón ledaráltam és beletettem egy műa hordóba. Kell hozzá élesztőt, cukrot vagy valamit tennem? Hol tárolhatom? Mikor kell kifőzetni? Mire kell ügyelnem a főzetésnél? Még soha sem csináltam ilyet. Konkrétan arra is kiváncsi vagyok, hogy egy adott állapotot miről lehet felismerni?


Másik téma: Tavaly összesedtem az almát, megerjedt, de elmúlasztottam kifőzetni. Egész télen kint volt a kertben. Most kinyitottam a hordót és barna trutyi van benne, de igazi cefre szaga van. Majdnem berúgtam már a szagától is. Szerintetek ki lehet ezt még főzetni?


2009. okt. 10. 19:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Olyan főzdét nem fogsz találni, ahol neked 30-40 kiló cefrét külön kifőznek.


Egyébként ha érett az alma nem szükséges, de lehet tenni hozzá 1 kiló cukrót. Ha elkezd forrni időnként bele kell kavarni . Ha kiforrt, elviszed egy kifőzdébe ,és hozzáöntik a többi cefréhez. és kapsz valamennyi pálinkát, ha kifizeted a főzést literenként ( 1000-2000 ft)


A tavalyit kilökheted

2009. okt. 10. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
ja, 30-40 kiló cefréből jó ha 2 -3 liter pálinka kijön
2009. okt. 10. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Nekem elég az a 2-3 liter pálinka, talán meg sem iszom egy év alatt :-)
2009. okt. 10. 19:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Mennyi alapanyag kell ahhoz, hogy csak az enyémet főzzék külön?
2009. okt. 10. 19:48
 5/10 anonim ***** válasza:
Mivel a legkisebb üst szerintem 500 literes, ahhoz közel kéne lennie a cefrének.
2009. okt. 10. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

300 literes üst is van, de még az is óriási ehhez a mennyiséghez.


Ilyen kis tételt nem érdemes főzetni, szállítani, mert egyszerűen nem éri meg, és nem is a sajátodat fogod inni, hanem a teljes üstnyi cefréből készűült páleszt.

2009. okt. 10. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Alma:

A szedési és fogyasztási érettség ennél a gyümölcsnél áll(hat) a legtávolabb egymástól. Fogyasztásra érett gyümölcsöt cefrézzünk. Tapasztalat: a nyári érésű almákból finomabb párlat készíthető. Cefréje „összeesik”, magas pektin tartalma miatt, sok lehet benne a „kozmaolaj”!metilalkohol

2009. okt. 10. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

100 literes üst nincs? Abból is lenne 10 liter pálesz, az pont elég volna nekem a folyamatos deriliumhoz :-)

Hihetetlen, hogy csak 30 liter pálinka lenne a legkisebb "adag" amit kifőznek...

A technológia határa ez, vagy sok az alkesz? :-)

Persze nem akarok megbántani senkit, de én ennyire azért nem bírom a pálinkát és szerintem nem vagyok egyedül vele...

2009. okt. 11. 21:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem a technológia határa, hanem a gazdaságosságé.


Házilag főzni nyilván lehet kis mennyiséget is, csak a törvény tiltja..

2009. okt. 12. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Pedig én fizetnék érte többet is, ha csak az én kiváló alapanyagomból készülne.

Ha esetleg valaki tud megoldást Somogy megyében: iksz-ipszilon@freemail.hu -ra várom.

Köszi.

2009. okt. 13. 07:06

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!